✍️ مسئله تجمع و تظاهرات برای اجرای مصوبه حجاب را نباید به قضیه جزییه حجاب یا چند نفر تقلیل داد بلکه جلوه ای از تقابل دو رویکرد ایدئولوژیک خود برترین و خود قیم پندار با رویکرد شهروند مداری است که از قضا صف دومی از پشتوانه بزرگتری در میان نیروهای مذهبی نیز برخوردار است.
بعد از اینکه نیروی انتظامی تحصن ۲۰ نفره اصرار بر اجرای مصوبه حجاب و عفاف را از جلوی مجلس جمع کرد، در شرایطی که فشار اقتصادی بخش بزرگی از مردم را له کرده و کشور در خطر حمله قدرت های غدار و نیازمند انسجام و همدلی همگان است، یکی از این جوان ها که ۲۰ سال بعد از انقلاب به دنیا امده ویدئو پر کرده که: “از امشب دیگر معادلات عوض شد. ما برای آب و برق و گاز انقلاب نکرده بودیم، برای چادر حضرت زهرا انقلاب کردیم. قیام میکنیم تا قانون حجاب اجرا شود”. یعنی کشور را برای رضایت ما چند نفر بر باد بدهید. ما برای اکثریت ملت و حتی روسری شان تعیین تکلیف می کنیم.
سه شنبه۱۲ فروردین ۱۴۰۴/ 1 اپریل 2025
فقط کامنت های تلگرام
یوسف طاهری:
احسنت بر استاد باقی. فکر کنم مرحوم امام ره حجاب را فقط برای محل کار اجباری میدانست ولی مرحوم طالقانی اصلا حجاب را اختیاری می دانست دخترش کلیپی در تایید حرف من داره.
Saeed:
هیچ مرجعی نیست که حجاب را اختیاری بداند.
سید حسین حسینی:
نمی شه انگیزه افراد را تشخیص داد ولی گمان می کنم اینجا بیشتر انگیزه های مادی حاکم باشه نه لزوما مسائل اعتقادی
Asad K:
میتوان قسم خورد معنی نیمی از کلمات گفته شده را نمی داند ولی با نگاهی به اطراف خود به این نتیجه رسیده که اسم شب پیشرفت سریع گفتن این کلمات است الگوی پیشرفت آنها امام جمعه فلان شهر است که با همین حرفها چندین نسل خود را تامین کرده است
رسول:
آیتالله العظمی منتظری اجبارراجائزنمیدانندومرحوم قابل حجاب سررامستحب میداند.این اموراساساعرفی است.امامقصودازاختیاردرگفته قائلین عدم جرم انگاری است نه اختیار شرعی ومباح بودن شرعی.
این بچه وبزرگترهایش طوری میگویندماانقلاب نکردیم که..وبعدسلیقه خودرابرانقلاب تحمیل میکنند که گویا فقط این فرقه انقلاب کرده اندوکس دیگری نبوده است
Saeed:
آيت الله منتظري: یکی از واجبات مهم دین اسلام “امر به معروف و نهی از منکر” یعنی نظارت و مراقبت همگانی همه مسلمانان باید نسبت به یکدیگر احساس وظیفه کنند و خود را در برابر در اصلاح جامعه است. کارهای دیگران مسئول دانسته، دستور دهنده به نیکی و باز دارنده از بدی باشند. در سایه عمل به چنین وظیفه ای است که جامعه در مسیر صحیح خود گام برمی دارد و ناآگاهان هدایت میشوند.
“معروف” یعنی چیزی که به حکم شرع یا عقل انجام آن واجب یا مستحب است، و “منکر” یعنی چیزی که به حکم شرع یا عقل انجام آن قبیح و حرام یا مکروه است، و از این نظر فرقی میان امور فردی و اجتماعی نیست. بنابراین امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه عمومی است و حکومتها و افراد مردم همه در برابر یکدیگرمسئولیت دارند و باید به این وظیفه عمل نمایند.
هنگام وجوب امر به معروف و نهی از منکر با زبان، یاد آوری مسائل شرعی کفایت نمی کند، بلکه انسان باید امر و نهی نماید.
اگر احتمال دهد پند و اندرز در گنهکار اثر میکند، باید به آن اکتفا کند و از آن فراتر نرود، ولی اگر موعظه موثر نباشد، چنانچه احتمال دهد امر و نهی موثر است باید امر و نهی کند، گرچه متوقف بر سختگیری و درشتی درگفتار باشد. ولی باید از دروغ و یا گناه دیگر بپرهیزد.
استفاده از قدرت و زور، پس اگر انسان بداند یا مطمئن شود شخص بدون اعمال قدرت و زور واجب رابجا نمی آورد یا منکر را رها نمی کند، واجب است از قدرت و زور استفاده کند، به شرط آنکه از قدر لازم تجاوزننماید.
یوسف طاهری:
نه بابا امام خمینی که اعدام را جز مواردی که در قرآن آمده قبول نداشت منتظری اعدام را باب کرد
Ali Rad:
به این بچه یادآوری کنید که احتمالا اون عمه من بود که در برابر اعتراض مستضعفان گفت:
زندگی مادی شما را میخواهیم مرفه بشود!
دلخوش به این مقدار نباشید که برایتان مسکن میسازیم!
آب و برق برای شما مجانی میکنیم!
Mohammad Hossein Sadat Hosseini:
“خود برتر بین” سهوا تایپ شده “خود برترین”
ادیت بفرمایید
Emad Baghi:
بسیار سپاسگزارم از تذکر درست شما
Meyloon:
تمام ارتشهای دنیا را هم بیاورند ایران؛ باز هم نمیتوانند جامعه را به قبل از ۱۴۰۱ برگردانند. حجاب و بیحجابی هر دو اختیاری شد و تمام شد!
Mohammad Hossein Sadat Hosseini:
بنده در جایگاهی نیستم که متذکر شوم
انشالله سلامت باشید
وحید خوشیده:
متاسفانه اشتباه میکنند و به نص صریح قرآن لا اکراه فی الدین توجهی ندارند چه برسد به حجاب که توصیه ای بیش نیست
A:
حجاب همواره یکی از ابزارهای حکومتها برای اعمال سیاستهای فرهنگی و ایدئولوژیک بوده است. در جوامعی که حجاب اجباری است، این پوشش نه بهعنوان یک انتخاب فردی، بلکه بهمثابه ابزاری برای کنترل اجتماعی و ایجاد همگونی اجباری به کار گرفته میشود. در چنین کشورهایی، دولت با بهرهگیری از نهادهای اجرایی و امنیتی، بر پوشش زنان نظارت میکند و تخطی از این قاعده را با مجازاتهای مختلف همراه میسازد.
منتقدان حجاب اجباری آن را نقض آشکار حقوق بشر و آزادیهای فردی میدانند. طبق اسناد بینالمللی، ازجمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، هر فرد حق دارد که در انتخاب پوشش خود آزاد باشد. اما در کشورهایی که حجاب اجباری است، زنان بهعنوان یک گروه اجتماعی از این حق محروم شدهاند و سیاستهای حکومتی به آنان اجازه نمیدهد که مطابق خواست و باور شخصی خود عمل کنند.
از سوی دیگر، حکومتهایی که بر اجبار حجاب پافشاری میکنند، آن را بهعنوان یک مسئله هویتی و دینی مطرح میسازند تا مشروعیت ایدئولوژیک خود را تقویت کنند. در این چارچوب، مقاومت در برابر حجاب اجباری نهتنها یک اقدام مدنی، بلکه یک حرکت سیاسی محسوب میشود که میتواند به چالش کشیدن کلیت نظام منجر شود. اعتراضات زنان در ایران علیه حجاب اجباری نمونهای از این مقاومت مدنی است که بهشدت سرکوب شده اما همچنان ادامه دارد.
در مقابل، برخی سیاستمداران در کشورهای غربی نیز رویکردی متضاد اتخاذ کردهاند و حجاب را بهعنوان نمادی از سرکوب زنان تلقی کرده و محدودیتهایی برای آن وضع کردهاند. این نوع سیاستها نیز مورد نقد قرار گرفته است، زیرا به همان اندازه که اجبار به حجاب ناقض آزادی است، منع حجاب نیز میتواند آزادی انتخاب را محدود کند.
در نهایت، نقد سیاسی حجاب به این نکته اشاره دارد که دولتها نباید در حوزه پوشش افراد مداخله کنند، بلکه باید آزادی انتخاب را برای همه شهروندان، فارغ از جنسیت، مذهب و گرایش فکری آنان، تضمین نمایند.
.ع ط:
مذاکرات مجلس خبرگان را نظر مشکینی را با نظر ایت الله منتظری را برو پیدا کن وببین تا جرت نگویی که امام مخالف وفقیه عالیقد ر موافق بوده جدیدا فیلمی از قاضی مقیسه هم پخش شده که در دیدار با خمینی به نیری می گوید همه مخالفین را بکشید ودیگر قم نروید
علیرضا:
چقدر از این دوگانه ها در کشور داریم
واقعا سرسامآور است
تمام دوگانه های عالم از ابتدای خلقت بشر تا کنون، بر سر ما خراب شدهاند
دوگانه ی شرع عرف
دوگانه ی سنت تجدد
دوگانه ی اصولگرایی عملگرایی
دوگانه ی حقیقت مصلحت
دوگانه ی آزادی عدالت
دوگانه ی آزادی امنیت
دوگانه ی شرق و غرب
و
هر دوگانه دیگری که تا به حال به مخیله بشر خطور کرده است
Mojib Mojibi مجید کشانی:
یک انتقاد جدی به اصلاح طلبان از جمله به جناب باقی
در شرایطی که جناب باقی و همفکران ایشان ( که بنده شاگرد این حوزه هستم) می دانند الزام به پوشش سر جزو احکام دین نیست
و آنچه در قرآن در مورد حجاب آمده مربوط به زنان و نزدیکان حضرت پیامبر ص است
ولی نو اندیشان دینی روی بدعتی که حاکمیت اعمال می کند کاری درون دینی نمی کنند
شاید بتوان گفت از مهم ترین الزامات این است که جامعه مؤمن به این باور برسد که یک دین دار مؤمن ، اگر مؤمن مسلمان است نباید الزامی را در جامعه ایجاد کند که جزو دین نیست
کسانی مطلع در زمینه تاریخ اسلام هستند می گویند کنیزان که اکثریت بانوان مناطق مسلمان را تشکیل می داده اند
در صورتی که پوشش سر می داشتند مجازات می شدند
البته بنده در جایگاه یک شاکرد این حوزه و جناب باقی این متن را رائه کردم
که امیدوارم جناب باقی ارائه این متن را به حساب جسارت بنده نگذارند
بنده واقف به کلاس و معرفت بالای جناب باقی هستم و در جریان مصائبی که ایشان در جهت روشنگری جامعه متحمل شده اند هستم 🙏
Emad Baghi:
آقای کشانی عزیز با سلام و تشکر. نظرات انتقادی شما هدیه بزرگی است و باید ممنون باشیم. در خصوص انچه مطرح کرده اید قبلاً در همین کانال تحت عنوان سلسله یادداشتهایی تحت عنوان رساله حجابیه منتشر شده که از ابعاد مختلف درون دینی، حقوقی و حقوق بشری به موضوع پرداخته. لینک دسترسی به همه سلسله یادداشتها در زیر تقدیم میشود.
ضمناً چند سال پیش مکاتبهای هم با آیت الله مکارم انجام شده که لینک آن را هم در زیر تقدیم میکنم
https://bit.ly/3izFowa
Saeed:
اتفاقا متاسفانه شما اشتباه مي كنيد و يک آیه را از کانتکس بیرون می کشید و آنچه دلخواه خودتان است را بر آیه تحمیل می کنید.
Mojib Mojibi مجید کشانی:
عرض ادب و ارادت
چه کنیم
واقعا ملت مسلمان چه چاره کند که به فریب تاریخ ، یک پرچم دینداری دست قشری افتاده که فقط بزرگان و اساتیدی چون حضرت عالی توانایی مقابله با این فریب و پوستین وارونه دارند
عرض تشکر که قابل دانستید و مطالب بالا را مرحمت کردید
Mahdi Naderi:
جناب باقی دولت متبوع شما اولین لایحه خود را نه برای معیشت مردم بلکه برای دوتابعیتی بود.
علی اکبر:
اینکه قائل به حجاب شرعی و اجباری نیستید قابل درکه
ولی اینکه موافق وضع موجود و ولنگاری در پوشش هستید قابل فهم نیست
Emad Baghi:
لطفا یک مورد را ذکر کنید که در ان موافقت با ولنگاری وجود دارد
علی اکبر:
عدم موافقت با وضع قانون در خصوص ححاب
Emad Baghi:
این یعنی موافقت با ولنگاری؟ الان در مالزی که چنین قوانینی ندارند و اصلا وضع کردن آن به مخیله شانزدهم خطور نمی کند و حجاب خیلی بیشتر از ایران رعایت می شود ولنگارند؟ در خیلی از کشورهای اسلامی دیگر همچنین است.
در صدر اسلام هم که چنین قانونی نبود و قبلا نوشتم که هفت گروه بدون حجاب بودند و یک مورد در تاریخ وجود ندارد که بخاطر بی حجابی مجازات شده باشند با منطق شما، عصر نبوی هم عصر ولنکاری بوده؟ دوست عزیز قدری سنجیده تر سخن بگویید.
علی اکبر:
در مورد حجاب و اجباری بودنش که مکررا بحث ها و مناظره های بسیاری شده و اینکه در زمان نبی اکرم قانونی نبوده و الان هم نباید باشه دلیل درستی نیست
چنانچه حاکم و قانون گذار تشخیص بدهد، در حال حاضر فلان فعل مفسده دارد، جهت وضع قوانینی در این خصوص، نیاز به حجت شرعی و تاریخی دارد؟!
آقا اصلا حجاب شرعی رو رها کنید
بلخره قبول دارید که پوشش برخی افراد زننده است و مصداق ولنگاری ست؟
این زننده بودن را با هر معیاری که سنجش کنید، اعم از شرع یا عرف و یا هر معیار دیگر، بلخره به اون معیار و حدود باید پایبند بود یا خیر؟
چنانچه فردی ازون معیارها تخطی کنه و به جامعه آسیب برسونه باید مواخذه بشود یا خیر؟
آیا اساسا به قانونی در خصوص پوشش dress code معتقدید یا خیر؟
اگر چنین قانونی رو لازم میدونید، خب تشریح کنید
اگر قانون و حدودی در مورد پوشش را قبول ندارید، پس به وضع موجود راضی هستید، بی قانونی هم یعنی ولنگاری
Jafar Nassiri:
سلام حکومتی ها محبت کنند حکومت را بدست مردم بسپارید همه چیز حل میشود.یعنی خر قرضی را پس بدهند.
Emad Baghi:
قانونگذار مجاز نیست در برخلاف اصول پیشینی قانون وضع کند اگر چنین کند آن قانون ارزش و اعتباری ندارد. البته در این مورد قبلاً به تفصیل با مبانی نظری و مثالها و مصادیق نوشتهام در همین کانال میتوانید پیدا کنید ولی یک مثال سادهتر اینکه یکی از اصول بنیادی در مذهب خداپرستی است فرض کنید کسی به عنوان آیت الله و مرجع مذهب بگوید من حکم میکنم خدا نیست.
Mojib Mojibi مجید کشانی:
اگر منظورتان از حکومتی ها بنده هستم
خدا را شکر
عمر بنده یا در کارگری
و یا خويش فرمایی گذشته
عزیز برادر
بخاطر طول عمر بنده
سیلی حکومت اول به بنده خورده بعد به شما
پیش داوری شما اول افکار خودت را مکدر می کند بعد روح بنده را
بنده چندین بار به سایت مراجعه کردم
فقط یک صفحه خالی بالا امد
Emad Baghi:
باید با فیلترشکن وارد شوید متاسفانه چنین سایتی را هم سالها است فیلتر کرده اند
Mojib Mojibi مجید کشانی:
قطعا چه برای مرد و یا چه برای زنان ، حدود پوشش باید مشخص باشد
اول باید نماینده های واقعی مردم بروند مجلس ، بعد طبق عرف جامعه حد پوشش را مشخص کنند و روی آن بایستند
چرا که در هر جامعه ای عده ای اهل مراعات قوانین و هنجار های جامعه نیستند
در خود اروپا هم اگر حدود قانونی برای پوشش رعایت نشود سروکارت با قانون است
علی اکبر:
حجاب اجباری با کدام اصل تعارض و تزاحم داره؟
کما اینکه مدافعان حجاب اجباری به همین اصول استناد می کنند
از طرفی بسیاری از مسائل هست که مبتلابه جامعه هست درحالیکه سالیان گذشته موضوعیت نداشته، چه کنیم این مسائل را رها کنیم و قانونی وضع نکنیم؟!
حاکمیت ازین جهت که از مواضع فقهی خودش عدول نکنه، به موضوع قانون پوشش ورود نمیکنه، در واقع نمیتونه قانونی وضع کنه که خلاف شرع باشه و ملاکش همون خوانش فقهی هست
شما و همفکرانتون(اصلاح طلب، روشنفکر، نواندیش دینی،…) که چنین محدودیتی و معذوریتی ندارید و به حجاب شرعی قائل نیستید
ولی متاسفانه دیده نشده که مطلبی در خصوص قانون پوشش نوشته باشید
این یعنی از وضع موجود و بی قانونی در این خصوص راضی هستید
وضع قانون ی موضوعه، مطالبه گری قانون موضوع دیگر
تقریبا همه مخالفین حجاب و حجاب اجباری، مطالبه ای در خصوص وضع چنین قوانینی ندارند
Mojib Mojibi مجید کشانی:
عرض ادب
بنده خود با حجاب اجباری مخالفم
Emad Baghi:
دوست عزیز لطفا دو مطلبی که برای اقای کشانی فرستادم شما هم ملاحظه بفرمایید
https://t.me/c/1699306256/25064
Jafar Nassiri:
سلام عزیز دلم منظورم همان کسانی هستند که در حکومت مسئولیت دارند مخلص شما هستم.
Saeed:
مساله اینجا نیست که چرا این جوان چنین حرفی زده. این جوان هم حق مطالبه گری داره که چرا وضعیت جامعه اسلامی بعد از ۴۰ سال چنین است. اما چون مطالبه اون با مذاق جناب باقی و همقطارانشون خوش نمی آید به ایشون مارک می چسپاند و او را قیم ماب می خواند. مساله حجاب یقینا نیاز به کار فرهنگی دارد. و با زور حل نمی شود اما مشکل اینجاست که جناب باقی و امثالهم که باید کار فرهنگی بکند تصمیم گرفته که کار ضد فرهنگی بکند و بعد از چندین قرن تازه کشف کرده که حجاب اصلا جزیی از اسلام نیست!
فارغ از استدلالات سست عزیزان، وقتی به ایشان تذکر داده می شود که هیچ کدام از بزرگان دین چنین نگفته اند، جواب می دهد که همانطور که برخی از منافقین دو جلد قرآن دارند و آنگاه که به خلوت می روند آن کار دیگر می کنند، آیت الله منتظری هم منافقانه در رساله خود چیزی می نوشت ولی در خلوت به چیز دیگر معتقد بود!!
جدیدا یکی از همفکران ایشان ادعا کرده که نماز هم فقط یک توصیه است و اگر کسی نماز نخواند فقط از برکات نماز بهره مند نمی شود.
برهنگی، سست شدن بنیاد خانواده، تهاجم فرهنگی و … هم که اصلا مساله عزیزان نیست.
مرا به خیر تو امید نیست شر مرسان!
علیرضا:
سوالی دارم و پاسخ آن را واقعا نمی دانم
آیا در مالزی واقعا رعایت حجاب از ایران بیشتر است ؟
آیا شما خود شاهد این موضوع بوده اید؟
آماری در این زمینه برای کسی که آن جا را ندیده وجود دارد؟
در ترکیه چطور؟
در قاهره؟
دمشق؟
اسلام آباد؟
بغداد؟
این سوال در راستای نظریه جناب محسن حسام مظاهری برایم پیش آمده است
لابد نظریه ایشان را تا به حال دیدهاید
Emad Baghi:
من شخصاً در اردن به همراه آقای مجید محمدی که فردی لائیک است بیش از ۲۵ سال پیش در بزرگترین پارک امان شمارشی به عمل آوردیم که نشان میداد در این کشور اسلامی که پوشش آزاد است ۷۰ درصد خانمها محجبه بودند. آنهایی هم که بدون حجاب بودند به هیچ وجه جنبه برهنگی نداشت
.ع ط:
🔵 در این کلیپ قاضی مقیسه میگه ما هفت نفر از قضات، رفتیم جماران به دیدار خمینی.
در آنجا قاضی حسینعلی نیری ماجرای دیدارش با آیتالله منتظری در قم را برای خمینی تعریف کرد و گفت آیتالله منتظری ما را از کشتن زندانیان سیاسی نهی کرده است.
خمینی به ما گفت، این قضیهی کشتن زندانیان سیاسی به خودم مربوط میشود دیگه لازم نیست بروید قم. شما تمام زندانیان سیاسی را بکشید، حتی یک نفر از آنها را زنده نگذارید. این حکم الهی است.
پاسخ مستند برای شخصی که سخن چرتی زد سخنان قاضی مقیسه👆👆👆
M3:
شاید بیشتر از هزار سخنرانی و دستورات ؟
از طرف حضرت آیتالله خمینی؟
و جانشین بر حقش آیت الله خیلی واقعا بیشتر رهبر معظم انقلاب اسلامی آیت الله عظما خامنهای کبیر گفته شده؟
برای نمونه فقط یک خیلی کوچولو درست از آب درآمده باشد ؟
مخصوصا دومی گردن بگیرد ؟
علی اکبر:
قوت استدلال در مقام مناظره، سنجیده میشه،
در خصوص ادله که جهت رد حجاب سر و حجاب اجباری آوردید، به کرات پاسخ داده شده
اینگونه نیست که پشتوانه دینی و فقهی محکمی نداشته باشد
توجهتون جلب میکنم به مناظره آقای سوزنچی با آقای ترکاشوند و همچنین پاسخ سوزنچی به اظهارات و دلیل احمد قابل
در تمام متن حجاب رو محدود به حجاب سر می کنید
البته بین برهنگی و نداشتن روسری تفکیک قائل میشید، ولی همچنان مواجه ای با موضوع برهنگی و ولنگاری ندارید
و همچنان به قید و بند و محدویتی در نوع پوش گش قائل نیستید و یا لااقل در متن اساره نکردید
از طرفی گویا در این کشور حضور ندارید
واقعا دغدغه افرادی که موافق حجاب هستند، محدود به حجاب سر هست!؟
اصلا سالهاست که دیگه حجاب سر موضعیتی نداره و خلق الله تو این فقره مطلقا تابع شرع نیستند و حاکمیت هم کاری باهاشون نداره
اگر هم برخورد و بازداشتی صورت گرفته، ازین جهت بوده که فرد خاطی(نظیر سپیده رشنو،ویدا موند، شجریزاه) سعی در وهن
دین و یا سعی در طغیان گری و اقدام امنیتی داشته
دغدغه موافقان حجاب بیش ازین. که ناظر به حجاب سر باشد، متوجه وضع موجود ولنگاری در پوشش است
اگرنه بسیاری با وضع پوشش در حد برهنگی در این کشور در حال ترددند و کسی باهاشون کاری ندارد
ی سری به مال های تهران و سواحل شمال و جنوب کشور بزنید متوجه دغدغه مندان حجاب خواهید شد
در بخشی از مطالب تون، صحبت از حقوق عامه کردید، و اشاره به حقوق افراد مذهبی نکردید
گویی مذهبی ها منفک از جامعه هستند
گفتید که مذهبی ها با موضوع بی حجابی کنار آمده اند! کأنه چاره دیگری دارند
انتظار دارید چه کنند؟
خودشون مقابله کنند؟!
جای دیگر فرمودید عدم اقبال مردم به حجاب و شریعت به این دلیل که حاکمیت در خصوص دیگر مفاسد در حوزه های اقتصادی و سیاسی برخورد مناسبی ندارد!!!
اولا کشف حجاب، (با فرض پذیرش رفتار مجرمانه) جرم مشهود طلقی میشه
در حالیکه مفاسد اقتصادی نظیر اختلاس و دزدی و رانت نیاز به ادله و اثبات داره
ثانیا این چه استدلالی چون در فلان حوزه درست عمل نمیشود، پس باقی موضوعات و مشکلات رو با حال خود رها کنیم
مثلا من ازین به بعد به قوانین راهنمایی و رانندگی توجه نمی کنم، چون حاکمیت در حوزه فرهنگی یا اقتصادی درست عمل نمیکنه!
در جای دیگر گفتید، «جرم» یعنی عملی که موجب جریحه دار شدن وجدان عمومی شود.
بی حجابی و برهنگی قطعا موجب جریحه دار شد روحیه مذهبی ها میشود، بعنوان بخشی ازین عموم
جای دیگر گفتید، هدف حکومت کردن، بردن مردم به بهشت نیست فقط مبارزه با عوامل و شرایطی است که جهنم دنیا و آخرت را رقم می زند یعنی مبارزه با فقر و بیکاری و موانع رشد آزادی و آگاهی
تکلیف انما بعثت لاتمم مكارم الاخلاق چه میشود؟
تمایغ حاکمیت فرهنگی و اجتماعی چه میشود؟!
در ادامه اشاره به کلام شهید مطهری کردید
که من هم، همین رو عرض کردم
حاکمیت چنانچه تشخیص بده فلان فعل مفسده ای دارد، نیازی به موید تاریخی و شرعی ندارد
شهید مطهری می گوید: «هر جا که عقل، یک مصلحت ملزمی را کشف کند، ما میدانیم که شرع هم حکم هماهنگ با آن دارد و هر جا که عقل یک مفسده ملزمی را کشف کند ما میفهمیم که شرع هم در اینجا هماهنگ است ولو اساسا در قرآن و حدیث و کلمات علما یک کلمه در این زمینه نیامده باشد و به همین دلیل ممکن است عقل یک مصلحت ملزم یا یک مفسده ملزمی را در موردی کشف کند که این مصلحت ملزم یا مفسده ملزم با حکمی که اسلام بیان کرده تزاحم پیدا کند، یعنی حکمی که اسلام بیان نکرده ولی عقل کشف کرده، با حکمی که اسلام بیان کرده تزاحم پیدا کند و آنچه که اسلام بیان نکرده مهم تر باشد از آنچه که بیان کرده است، یعنی آنچه که عقل از اسلام کشف کرده مهمتر باشد از آنچه که اسلام بیان کرده است اینجا حکم عقل میآید آن حکم بیان شده شرع را محدود میکند و اینجاست که ای بسا که یک مجتهد میتواند یک حلال منصوص شرعی را به خاطر مفسده ای که عقلش کشف کرده تحریم کند یا حتی یک واجب را تحریم کند یا یک حرام را به حکم مصلحت لازم تری که فقط عقلش آن را کشف کرده واجب کند و امثال اینها. این هم باز چیزی نیست که مجتهد از خودش اختراع کرده باشد، راهی است که خود اسلام جلوی پای مجتهد گذاشته. مجتهدین در عصر اسلام، کار انبیای امت را میکنند، یعنی باید بکنند، باید کار انبیای امت را در اعصار قبل از اسلام بکنند حتی انبیای قبل هم که احکام را ناسخ و منسوخ میکردند، واقع ناسخ و منسوخ آنها هم از همین قبیل بوده»(اسلام و مقتضیات زمان۲ جلد اول، ص۳۰).
Mojib Mojibi مجید کشانی:
عزیز گرامی
فکر نمی کنم نو اندیشی دینی چیزی فراتر از رعایت شرع عقلانی و عرفی ، نظری داشته باشد
در کل بانوان فامیل ما نفر شل حجاب نداریم یا چادری هستند و حداقلی با پوشش مانتو و روسری
ولی واقعا ما با حجاب اجباری مخالفیم
وقتی می بینیم حاکمیت با نماینده هایی با حداقل رای ، برای کل کشور قانونی تصویب می کند که در زمان حضرت پیامبر هم سابقه نداشته ، یعنی خلاف سیره و وقتی خلاف سیره باشد قطعا خلاف شرع هم هست
و از طرفی هم با این قانون ضد قانون اکثریت مردم را به تقابل با حکومت کشانده اند
بنده نوعی که دینداری اولویت بنده است باید تبعیت از قانون کنم ؟
در ضمن پرده دری در همه جوامع هست
هر قانونی که تصویب شود عده ای را به تقابل خواهد کشاند
لااقل ما مذهبی ها باید مطمئن شویم قانونی را که حاکمیت وضع کرده مطابق شرع است تا پشت آن بایستیم
ولی می بینیم این حاکمیت متوهم نه دقدقه مراعات شرع را دارد نه مراعات مردم را می کند
اتفاقا مسبب ولنگاری و برهنگی که در جامعه در حال گسترش است خود هسته سخت قدرت است که به نظر بنده اولویت اول آن دینداری مردم نیست
ن.ا:
تا امثال باقی ها هستن واقعا هیچ نیازی به حمله از خارج به ایران نیست !
با اباطیلشان جامعه رو دوقطبی کردن ، و در عین حال دم از وحدت و انسجام ملی میزنن !!!
هزار سال دیگه بین محجبه ها و مکشفه ها ، وفاقی در نخواهد گرفت مگر تحت یک حکومت دیکتاتور سکولار ، که حجاب و کشف حجاب رو به بود و نبود دو وجب پارچه بر سر تقلیل بده و ابعاد مکتبی هر دو جریان رو سرکوب کنه
Mojib Mojibi مجید کشانی:
اتفاقا وفاق
نه از طریق تفکر رضاشاهی و نه از طریق تفکر حاکمیت فعلی رقم خواهد خورد
بلکه وفاق از طریق دین شناسی امکان تحقق دارد
تا مومنین اول وارد دین شناسی شوند و بعد بر روی دین محمد ص به وفاق برسند
بدین شکل که بدانیم دین واقعا چیست
آیا واقعا دینی که حاکمیت فعلی ارائه داده همان شیعه و اسلام محمد ص است ؟!!!
یا پوسته وارونه دین است ؟!!!!
آیا با دین می شود همپای کشور های پیش رو وارد دنیای جدید شد ؟!!!!
که بزرگوارانی همچون جمال الدین اسدآبادی ، علامه نائینی و در بزرگواران جدید
امثال جنابان باقی ، سروش ، کدیور و ….. ورود کرده اند
ما در کلاس اساتیدی همچون جناب باقی متوجه شده ایم که دینی که حاکمیت فعلی مدعی ترویج آن است قرآنت بخش بسیار کوچکی از دین شناسان است
اتفاقا جنابانی همچون باقی موجب شده اند که غبار اتهام تروریست که به ایران و مسلمانان زده شده و با اعمال داعش و طالبان تقریبا در جهان تثبیت شده رنگ ببازد یا کم رنگ شود
در آخر اینکه به اعتقاد بنده شیعه و اسلام و ایران به متفکرانی همچون باقی مدیون است
ن.ا:
میشه به چند مورد از وجوه افتراق قرائت حاکم و قرائت باقی از اسلام اشاره کنین ؟
Mojib Mojibi مجید کشانی:
احتمالا یک مورد آن هم حجاب برای روشن شدن منظور احتمالا کافی است
حجاب رایج در اول ظهور اسلام اینی نبوده که در حال حاضر روی آن در جلو ملت صف کشیده اند و قانون وضع می کنند
آیا می دانید کنیزانی که حدودا سه برابر بانوان بومی نفوس داشتند از پوشش سر و تا حدودی بیشتر منع می شدند ؟ یعنی اگر کنیزی پوشش سر داشت تنبیه می شد
اگر حجاب واقعا تا این این که حاکمیت می گوید واجب بوده ، چرا باید کنیزان که بالطبع مطیع تر بوده اند از پوشش سر معاف بوده اند ؟
به سبب این واقعیت است که بزرگان حوزه که درس خارج می دهند از جمله ….. آیات مربوط به حجاب را توصیه شده برای نزدیکان و محارم حضرت محمد ص می دانند و نه همه مردم
حال حاکمیت چرا باید روی این موضوع که و الزام آن برای همه مردم اختلافی است باید جریمه و زندان در نظر بگیرد جزو عجایب است
حال حاکمیت به دنبال وفاق است یا اساتیدی چون جناب باقی و امثال ایشان که با دین شناسی وارد گود سیاست می شوند ؟
مگر اینکه به باور شما ادعا و مرجعیت دین شناسی با عبا و عمامه امکان پذیر است نه با پوَشش امثال جناب باقی
از جمله اساتیدی حوزه در سطح خارج که با قرائت فعلی حجاب مخالف هستند ، آیت الله عابدینی است
که البته مانند ایشان در حوزه بسیارند و فقط تریبون ندارند و دیده و نظرات فقهی شان شنیده نمی شوند
ن.ا:
دین شناسی به عبا و عمامه نیست به تخصص و تحصیلاته که طرف به اجتهاد رسیده باشه و اجتهادش هم مورد تایید چند مجتهد برجسته باشه ،
باقی مجتهد در دین نیست
روایت شما در مورد پوشش کنیزان نیز اشکالات عدیده ای داره ،
جای تعجبه که از اقلیت بی حجاب ، بعنوان مردم یاد میکنین ! همچنین نظر شاذ جناب باقی در مورد حجاب رو که مورد قبول اجماع علما نیست ، بعنوان نظریه ی غالب جا میزنید
Mojib Mojibi مجید کشانی:
بنده آیتالله عابدینی را معرفی کردم تا اگر شما اهل تحقیق هستید حداقل به نظرات ایشان مراجعه کنید
در غیر این صورت حرفی برای گفتن باقی نمانده
ن.ا:
دیدگاه ایشون در مورد حجاب بسیار سست و غیر قابل دفاع است ، و ظاهرا شما پاسخهایی که به ایشان داده شده رو مطالعه نکردین
ضمنا بحث سر دین شناسی جناب باقی بود نه آیت الله عابدینی
علی اکبر:
شرع عقلانی و عرفی یعنی چه؟
اینم مغالطه است، طرف مقابل رو متهم می کنید به عدم عقلانیت
اسلام و نقتصیات زمانِ شهید مطهری و فقه المصلحه آیت الله خمینی نامید داره بر همراهی و شرع و عرف
از طرفی به آقای باقی هم عرض کردم
استدلالی که در خصوص رد حجاب شرعی و حجاب اجباری خوانده اید، قوت و عیارش در مقام مناظره سنجیده میشه. رجوع کنید به مناظره های که در این خصوص شکل گرفته و ببینید توان استدلال کدام طرف بیشتر است
همچنین عرض کردم برای وضع یک قانون، لزومی نداره که دنبال حجت شرعی و تاریخی بگردیم
از سوی دیگر
شما بدوا بپذیرید برای این موضوع نیاز به قانون هست
اون موقع اشکال کنید به محتوی قانون و نحوه تدوین قانون
این آقایان اساسا نیازی به قانون نمی بینند
همین متنی که جناب باقی فرستاده کوچکترین اشاره ای به لزوم قانون نمی کند
قانون و مجازات برای کنترل کسیه که تخلف و پرده دری می کند
ن.ا:
زن مسلمان ، مسئله ای بنام ححاب اجباری نداره ، مسئله اش ، بی حجابی اجباریه،
بدیهیه که جمهوری اسلامی هم موظفه با بی حجابی اجباری برخورد قانونی بکنه.
طی صد سال اخیر ، بی حجابی اجباری ، یا از بالا ، با تهاجم سرهنگی دیکتاتوری حاکمیت ، به بانوان ما تحمیل شده ، یا از پایین ، با تهاجم فرهنگی دیکتاتوری دموکراتیک و استبداد منور !
روشنفکران جامعه ی ما نسبت به جامعه ی خودمون ، تاخر تاریخی و فرهنگی و معرفتی دارن ، و هزار سال نوری از مقومات زیست جهان حکمی و تمدنی و دینی ملت ما عقب هستن ، ، به بهانه ی تجدد و نوگرایی ، و با این توجیه که عالم عوض شده ، انسان عوض شده ، عقلانیت عوض شده ، نحوه ی بودن و ظهور هستی عوض شده ، همواره عمله و حمله ی این تهاجم سرهنگی و فرهنگی ، و عامل اصلی انشقاق و دوقطبی سازی جعلی در جامعه بودن ،
فقط شبه فیلسوفان و شبه جامعه شناسان بلبله گوی ما هستن که میتونن شبه مسئله های کاذب وارداتی رو بجای مسئله های حقیقی ملت ما قالب ، و به راحتی آب خوردن، بدیهیات و مقطوعات و مسلمات فرهنگی و تاریخی و دینی و مدنی زیست جهان خودمونو انکار کنن !
ن.ا
Mohammad Sheykhi:
سلام
ممنون از ارسال این مطلب
1- لطفا منبع این نظرات مرحوم آیت الله را ارائه بفرمایید
2- آیا نهی از منکری که لازمه اش را استفاده از قدرت و زور اعلام کرده اند مواردی از قبیل حجاب است یا منکرهایی مثل کشتن افراد بیگناه و سرقت های کلان و …
سلام
آقای ع.ط آیا به حرف ایشان می شود اعتماد کرد؟ مرحوم آیت الله خمینی صحت نقل قول از خود را منوط به ارائه صدا و دستخط و امضا آن هم با تایید کارشناس کرده بود