• بگرد
  • بازیابی گذرواژه

دو‌نقد و‌ جوابیه تند در پاسخ به مصاحبه با انصاف نیوز در ارزیابی ستاد حقوق بشر قوه قضاییه

📢 دو‌نقد و‌ جوابیه تند در پاسخ به مصاحبه ام با انصاف نیوز در ارزیابی ستاد حقوق بشر قوه قضاییه منتشر شده که در سایت انصاف نیوز هم بازنشر شده است.

جهت اطلاع هموندان این کانال لینک آنها را تقدیم می کنم و ضمن تشکر از نقد آنان، در اولین فرصتی که به دست می آورم توضیحی پیرامون این دو نوشته خواهم داد.

لینک مصاحبه درباره ستاد حقوق بشر

https://emadbaghi.com/%f0%9f%8c%94-%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%af-%d8%ad%d9%82%d9%88%d9%82-%d8%a8%d8%b4%d8%b1-%db%8c%d8%a7-%d8%ad%d9%82%d9%88%d9%82-%d8%ad%d8%a7%da%a9%d9%85%db%8c%d8%aa/

لینک دو نقد بر مصاحبه

نقد «یاران انقلاب اسلامی» به دیدگاه‌های عماد باقی درباره‌ی ستاد حقوق بشر

نقدی بر انتقادات عماد باقی به ستاد حقوق بشر

 

نقد «یاران انقلاب اسلامی» به دیدگاه‌های عماد باقی درباره‌ی ستاد حقوق بشر

انصاف نیوز ۴ آذر ۱۴۰۲

سایت اصولگرای «هم اندیشی» که با عنوان «پایگاه خبری تحلیلی یاران انقلاب اسلامی» به مخاطبانش معرفی شده است در متنی با عنوان «حمله عمادالدین باقی به ستاد حقوق بشر قوه قضائیه» به نقد دیدگاه‌های آقای باقی درباره‌ی ستاد حقوق بشر پرداخته است که متن کامل آن در پی می‌آید:

«عمادالدین باقی، فعال اصلاح‌طلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در بخشی از یک مصاحبه با انصاف‌نیوز پیرامون ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفته است: این ستاد به جای آنکه ستاد حقوق بشر باشد در واقع یک ستاد اداری برای دفاع از عملکرد قوه قضاییه و کل حکومت و در نتیجه بیشتر یک ستاد تبلیغاتی است، ستاد حقوق حاکمیت است نه ستاد حقوق بشر. بیش از آنکه با شهروندان هماهنگ باشد و تظلم خواهی آنها را گوش کند با نهادهای امنیتی و سیاسی هماهنگ است.

او می‌افزاید: -من- ندیده و نشنیدم که بسیاری از متهمان و محکومان از طریق این ستاد توانسته باشند احقاق حق کنند.

باقی همچنین با اظهار اینکه ستاد حقوق بشر قوه قضائیه “ستاد ماله‌کشی” است تصریح می‌کند: مشکل این است که به این نکته که دیگران درباره آنها چه قضاوت می‌کنند التفاتی ندارند. کسانی که قضاوت دیگران را مبنای تصحیح عملکرد خود قرار نمی‌دهند و می‌خواهند یکجانبه‌گرایانه بتازند هیچ وقت کامیاب نمی‌شوند و نتیجه‌اش می‌تواند به چیز خوبی منتهی نشود.

او در عین حال گفته است: البته به طور موردی یک تجربه مثبت دارم که مربوط است به یک کودک مجرم زیر ۱۸ سال در شیراز که برای اجرای حکم اعدام برده بودند و با وجود اینکه فقط چند ساعت قبل به واسطه یکی از دست‌اندرکاران قضایی به آقای غریب آبادی دبیر ستاد، اطلاع داده شد با پیگیری ایشان و شبانه این حکم متوقف شد. نجات جان یک انسان کاری بزرگ و ستودنی است اما با یک گل بهار نمی‌شود و گل های فراوانی باید؛ به ویژه وقتی آمار بالای اعدام‌ها در طول سال را مشاهده می‌کنیم. بنابراین با تجربه‌های موردی و اندک‌شمار نمی‌توان ارزیابی مثبت به دست آورد.

از حرف‌های نامودبانه و غیر حرفه‌ای آقای باقی که بگذریم لکن گویا او تصور می‌کند نهادهای حقوق بشر در سایر ممالک جهان در خدمت جایی غیر از کشور خودشان هستند که ماله‌کش نیستند!

و از همین روست که باید از باقی پرسید چه نظری درباره کارنامه نهادهای حقوق بشری ممالک راقیه درباره جنایات اسرائیل در غزه دارد؟

دقت شود که منظور امثال باقی از ماجرای حقوق بشر و انتقادات آنها به ستاد حقوق بشر قوه قضائیه این است که چرا این ستاد دائما مشغول آزادسازی فتنه‌گران و متهمان امنیتی نیست و همین عقلانیت ستاد حقوق بشر و سیستم قضایی ایران است که امثال باقی را در سمت مقابل آنها قرار داده است»

سایت هم اندیشی: سیاسی / خبر – پنجشنبه ۲ آذر ۱۴۰۲ – ۱۲:۰۳

   حمله عمادالدین باقی به ستاد حقوق بشر قوه قضائیه

  http://m.hamandishi.ir/news/452439/

 

نقدی بر انتقادات عماد باقی به ستاد حقوق بشر

انصاف نیوز 2  آذر ۱۴۰۲

سایت اصولگرای «روزپلاس» در یادداشتی به انتقادات عماد باقی به ستاد حقوق بشر که در گفت‌وگو با انصاف نیوز مطرح شده، پاسخ داده است که متن کامل آن در پی می‌آید:

انتقاداتی که یا از سر بی‌اطلاعی است یا از عناد

/پاسخ مستند به مصاحبه یک فعال سیاسی علیه ستاد حقوق بشر/

عمادالدین باقی از فعالین اصلاح‌طلب در مصاحبه ای با انصاف نیوز، با ادبیاتی خارج از شئونات نقد منصفانه و با بکارگیری کلماتی مغرضانه مطالبی را درخصوص ستاد حقوق بشر کشور مطرح کرده است؛ انتقاداتی بسیار سطحی که یا نمودی از  بی‌اطلاعی گوینده آن است و یا از عناد ایشان حکایت دارد.

باقی در گفتگو با انصاف نیوز، ستاد حقوق بشر را «ستاد حقوق‌بشر قوه ‌قضاییه» نامیده و آن را ستادی برای دفاع و تبلیغات برای قوه‌قضائیه می‌داند. برای حل گره ذهنی آقای عمادالدین باقی لازم به ذکر است که ۱۸ سال قبل و با ابلاغ شورای عالی امنیت ملی، ستاد حقوق بشر به نهادی فرا قوه ای تبدیل شده است. با اینکه نویسنده معتقد است ستاد حقوق بشر صرفا مشغول دفاع از عملکرد قضایی است، اما مصاحبه خودشان نقض فرمایشاتشان است، همانطور که خود ایشان  اشاره می‌کنند در مورد یک حکم اعدام زیر ۱۸ سال، تنها چند ساعت پیش از اجرای حکم با ورود کاظم غریب‌آبادی دبیر ستاد جلوی اجرای حکم گرفته می‌شود.

این مورد یکی از صدها مواردی است که ستاد با ورود به موقع و با اختیاراتی که از سوی رییس قوه‌قضاییه دارد، موفق به اجرای وظایف خود در داخل کشور شده است.

در ادامه، به چند مورد از انتقادات غیر حرفه‌‌ ای آقای باقی اگر از عدم اطلاع ایشان بوده است پاسخ داده می شود، هر چند از فردی مثل عمادالدین باقی بعید است که بدون هدف و مطالعه مصاحبه ای کند.

اول) استناد به آیین‌نامه ای که وجود خارجی ندارد

آقای باقی در تمام مطلب خود به آیین نامه ای از ستاد حقوق بشر استناد کرده که ۱۸ سال است وجود خارجی ندارد. حتی در ذکر اعضای ستاد و شرح وظایف آن نیز به همان آیین نامه استناد کرده است. ستاد حقوق بشر ابتدا در قوه قضائیه تشکیل شد. اما در سال ۱۳۸۴ برابر مصوبه شورایعالی امنیت ملی، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با عضویت مقامات عالیرتبه از سه قوه و با شرح وظایف مشخص ایجاد و رئیس قوه قضائیه به عنوان رئیس آن تایید گردید. البته آقای باقی با سر زدن به سایت ستاد حقوق بشر می توانست از آن مطلع شود!

دوم) دفاع از نظام در برابر هجمه‌های دروغین حقوق بشری در سطح بین‌الملل چرا باعث برآشفتگی‌ اقای باقی شده؟

ستاد حقوق بشر وظایف مختلفی دارد: دفاع از نظام در برابر هجمه های حقوق بشری که امروزه با حوادث غزه سیاسی بودن ژست حقوق بشری مدعیان و استفاده ابزاری از حقوق بشر، بیش از پیش نمایان شده است.

حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل کشور، تبیین و ارائه دستاوردهای حقوق بشری کشور، پاسخگویی به ادعاها و اتهامات، پایش وضعیت حقوق بشر در کشورهای مدعی و پیگیری آن نیز از دیگر وظایف ستاد حقوق بشر است. گویا آقای باقی انتظار دارند ستاد حقوق بشر به ابزاری برای ترجمان رویکردها و اعمال خواسته های مدعیان دروغین حقوق بشر تبدیل شود!

سوم) بی اطلاعی یا تخریب با ژست بی اطلاعی؟!

آقای باقی ادعا کرده که ستاد در پیگیری شکایات کاری نمی کند. اگر آقای باقی اطلاعی از این اقدامات ندارد، دلیلی بر این نمی شود که هر آنچه تمایل سیاسی اش بر آن استوار است، بنویسد. ستاد سالانه شکایات مختلفی را دریافت و رسیدگی می کند. مکاتبات مختلفی را با مراجع قضایی و دستگاه های اجرایی در پیگیری ادعاهای نقض حقوق بشر انجام می دهد. بازدیدهای مختلفی را از زندان ها انجام می دهد و توصیه های خود را ارائه و دنبال می کند. در جریان اغتشاشات سال گذشته نیز ستاد مرجع مراجعه هنرمندان، مردم عادی و خانواده های برخی بازداشت شدگان بود و ستاد پیگیر خواسته های آنان بود و در موارد مختلف، به نتیجه رسید. تعدادی از بازداشت شدگان بر اساس پیشنهادات ستاد آزاد شدند. ستاد، کارگروه هایی را در قوه قضائیه و دستگاه های اجرایی برای شناسائی فرایندهای مخل حقوق مردم تشکیل داد و در این مسیر، اقدامات خوبی تاکنون انجام شده است. بازدیدهای استانی مختلفی توسط ستاد انجام و قضات و دادستان ها در زمینه رعایت حقوق متهمین و قربانیان توجیه می شوند و … .

چهارم) تخریب با هدف انتقام از هوشیاری مجلس و نهادهای امنیتی؟

اشاره آقای باقی به لایحه نهاد ملی حقوق بشر و شهروندی آقای روحانی، اشاره به همان لایحه ای بود که همدستان و دوستان آقای باقی می خواستند همصدا با غرب و آمریکا ساختاری را ایجاد کنند که این بار نقش سازوکارهای گزارش دهی علیه ایران از خارج را در داخل و به صورت مشروع و قانونی پیگیری کنند. هشیاری مجلس و نهادهای امنیتی اجازه نداد چنین ساختار خائنانه ای شکل بگیرد، سوال این است چرا آقای باقی انتقامش را از نهاد دیگری می گیرد؟

در انتها دو سوال اما با یک جواب وجود دارد:

آقای باقی اگر بدون اطلاع از موارد فوق مطالبی را مطرح کرده است، با توجه به سبقه ی ایشان قابل پذیرش نخواهد بود، هر چند اگر قابل پذیرش باشد نیز این نکته وجود خواهد داشت چرا ایشان گره های ذهنی خود را پیش از پرسش در یک مصاحبه مطرح می کند؟

اما سوال دوم این است اگر بر فرض اطلاع از اشتباهاتشان چنین مصاحبه ای انجام داده اند، قصد ضربه زدن به چه نهادی را داشته اند؟ ستاد حقوق بشر یا قوه قضاییه؟

اینگونه از انتقادات تخریبی و غیرمنصفانه که در ظاهر نسبت به ستاد حقوق بشر مطرح شده اما در عمل قوه قضائیه را نشانه گرفته است، در پازل حمله به دستگاه قضا ارزیابی می‌شود. در ماه‌های اخیر همانطور که پیش‌تر توسط رئیس قوه قضائیه نیز پیش‌بینی شده بود، افراد از طیف های گوناگون با استفاده از تحریف، سیاه‌نمایی و اخبار کذب و نه انتقادات واقعی، سعی در تخریب این نهاد داشتند و به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به دو انتخابات مهم پیش رو، در صورت عدم برخورد قاطع دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی با پشت پرده این جریانات، فعالیت‌های اینچنینی گسترش پیدا کند».

روزپلاس کد خبر: ۲۸۸۸۷۶تاریخ انتشار:۰۱ آذر ۱۴۰۲ – ۲۰:۴۶ – 22 November 2023

http://roozplus.com/fa/news/288876/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%DB%8C%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%E2%80%8C%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%DB%8C%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%B9%D9%86%D8%A7%D8%AF-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87-%DB%8C%DA%A9-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D8%A8%D8%B4%D8%B1

 

 

نوشته شده توسط
عمادالدین باقی
دیدن همه یادداشت ها
گذاشتن پاسخ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

In order to use the Instagram feature, please install and activate Meks Instagram Widget plugin .

نوشته شده توسط عمادالدین باقی