وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد رای امروز «پنچ شنبه ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۲» دیوان بین المللی دادگستری بیانیه ای صادر کرد .
به گزارش ایسنا، در متن بیانیه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط آمده است:
«رای دیوان بین المللی دادگستری در تاریخ 10 فروردین 1402،سند دیگری بر حقانیت مواضع جمهوری اسلامی ایران و بیان کننده رفتارهای متخلفانه دولت ایالات متحده آمریکا است.
دیوان بین المللی دادگستری در رای امروز خود با رد کلیه دفاعیات و ادعاهای دولت آمریکا، هیچ یک از دلایل آن دولت را وارد ندانسته است.
دیوان در رای خود با احراز نقض تعهدات بین المللی از سوی دولت ایالات متحده آمریکا، تصریح نموده است که دولت آمریکا تعهدات مندرج در ماده3 (بند1)، ماده 4( بندهای 1 و2) و ماده 10 عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا 23 مرداد ماه 1334
(مطابق با 15 اوت 1995) را نقض کرده است و مسئولیت بین المللی دولت آمریکا را احراز کرده است….
ایسنا پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: 1402011004071
لینک خبر isna.ir/xdNCpy
✍️ پیرو صدور رای دیوان بین المللی لاهه و بیانیه وزارت خارجه ایران و پوشش سایت قوه قضاییه، این پرسش پیش می آید که چرا وقتی به منتقدین نظام می رسند امریکا می شود کشور متخاصم و انسان های بسیاری به خاطر یک مصاحبه یا ایمیل یا…به اتهام واهی همکاری با دولت متخاصم، به حبس های سنگین محکوم می شوند؟ اما وقتی پای منافع حکومت در میان است، امریکا می شود ناقض پیمان مودت (که البته درست هم است)؟
آیا قوه قضاییه حاضر است به استناد پیمان مودّت، در این احکام بازنگری کند؟
بگذریم که آنچه دولت کنونی برای خود پیروزی می خواند در واقع موفقیت شکایتی است که خانم دکتر جنیدی معاون حقوقی دولت حسن روحانی به رغم مخالفت برخی مقامات، در لاهه ثبت کرده بود.
📡کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت