• بگرد
  • بازیابی گذرواژه

️ جاوید نام صنیع خانی، سندی برای یک راه

#️عمادالدین_باقی
📜روزنامه اعتماد، ش ۵۸۳۷ شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ ص۷

مدت زیادی از وقایع دردناک سال ۱۳۸۸ (که هنوز هم مصائب آن ادامه دارد) نگذشته بود که یک روز برادر عزیزم شادروان حاج #سید_رضا_حسینی_امین تماس گرفته و گفتند کاری فوری دارند. وقتی امد با خود مجموعه ای از مکتوبات را آورد و گفت این‌ها را دوست عزیزمان سیدعلی آقا #صنیع_خانی به عنوان اطلاع و مشورت فرستاده اند. هدفشان انتشار عمومی آنها بوده اما می‌خواستند در این مورد نظر شما را بدانند.
این مکتوبات مجموعه مفصلی بود از نامه نگاری‌های ایشان با مسئولان مختلف و مافوق در سپاه پاسداران در دوره تصدی شان در سپاه. نکات خواندنی و قابل توجهی در این نوشته‌ها بود که قطعاً ارزش تاریخی خواهد داشت اما محور اصلی آنها انتقاد به عملکرد سپاه در حوادث سال ۸۸ و همچنین عدم رعایت مرزبندی کار سیاسی و نظامی بود. تکیه‌گاه اصلی مهندس صنیع خانی در بحث‌ها و استدلال‌ها نیز سخنانی از بنیانگذار جمهوری اسلامی بود.
مجموعه این مکاتبات انتقادی منجر به خروج او از تشکیلات سپاه شد که جزئیات خروج او و بازنشستگی ناخواسته اش را باید آنان که در جریان هستند بازگو کنند. او چنان تعلق خاطر و وابستگی به این نهاد که از آغاز شکل‌گیری‌اش در آن فعال و جزو بنیانگذارانش بود داشت و دو برادرش در دوره جنگ به شهادت رسیدند و یکی دیگر هم به افتخار جانبازی نایل آمد که گویی آنجا را خانه اول خود می‌دانست و هیچ وقت تصور جدایی از آن را نداشت و تا آخرین روزهای عمر خود نیز احساس می‌کرد همچون پدریست که فرزندش را از او جدا کرده اند.
مکتوبات را خواندم و با این پاسخ بازگرداندم که اسناد ارزشمندی است که باید در تاریخ بماند اما در حال حاضر به مصلحت شخص شما نیست زیرا آنها که از این روشنگری متضرر می‌شوند گرچه نامه‌ها مهر محرمانه ندارد اما می‌توانند شما را متهم به انتشار اسناد داخلی و سازمانی کرده و مشکلات و آزارهایی را برایتان فراهم کنند و خانواده‌ای که رنج‌ها و مصائب شهادت‌ها و جانبازی‌ها را تحمل کرده روا نیست بیش از این متحمل مشکلات شود. امروز ممکن است انها از لحاظ حقوقی(البته ظواهر قانونی) و تبلیغی درخصوص مواجهه با شما در انتشار این مکاتبات دست برتر را داشته باشند اما مطمئن باشید زمان آن خواهد رسید که خوانده شوند و این اوراق هیچ وقت کهنه نخواهند شد. ایشان نظر مشورتی را پذیرفت اما این اندیشه برای من همیشه ماند که آیا از این مکتوبات مراقبت می کنند و این امانت به دست صاحبان خودش که جامعه و نسل بعدی هستند خواهد رسید یا خیر؟
اما به گمان من خود زنده یاد صنیع خانی و شخصیت، منش و اخلاقش هم شاقول مسلمانی و انسانیت بود و هم سندی برای درستی راه او و قضاوت میان او و آنان که وجودش و سخنان و نقدهای دلسوزانه‌اش را برنتافتند و به راهی رفتند که فرجام نیکی نه برای خودشان و نه جامعه نداشت.

جاوید نام «صنیع‌خانی» سندی برای یک راه
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/221114/%D8%AC%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%AF-%D9%86%D8%A7%D9%85-%D8%B5%D9%86%DB%8C%D8%B9%E2%80%8C%D8%AE%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D8%B1%D8%A7%D9%87

کانال گفتارهای باقی https://t.me/emadbaghi
وبسایت www.emadbaghi.com

اینستاگرام https://instagram.com/emadeddinbaghi
فیس بوک https://facebook.com/Emadbaqi

نوشته شده توسط
عمادالدین باقی
دیدن همه یادداشت ها
گذاشتن پاسخ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

In order to use the Instagram feature, please install and activate Meks Instagram Widget plugin .

نوشته شده توسط عمادالدین باقی