از سوي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران
18 آبانماه, سالروز صدورحكم آقاجري روز ملي “آزادي بيان” نامگذاري شد
تهران- خبرگزاري كار ايران دوشنبه 18 آبان 1383
فردا هيجدهم آبانماه سالروز صدور يك حكم قضايي است كه واكنش هايي را در جامعه به دنبال داشت.
صدور حكم اعدام براي هاشم آقاجري فرزند انقلاب و عضو ارشد سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي كه علاوه بر مجاهدت و تلاشهاي بسياري در راه پيروزي و پايداري انقلاب اسلامي در جنگ ايران و عراق نيز به درجه جانبازي نايل شد، واكنش هاي مختلفي را در ميان در جنبش دانشجويي و به دنبال آن در بين برخي از نيروهاي سياسي كشور در پي داشت.
سال گذشته انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي, 18 آبانماه, سالروز صدور حكم اعدام براي استاد دانشگاه”تر بيت مدرس” كه خود نيز روز گاري از اعضاي فعال انجمن هاي اسلامي سراسركشور بود را به عنوان روز ملي “آزادي بيان و انديشه “نام گذاري كردند.
به گزارش” ايلنا”, اين عنوان به مناسبت صدور حكم ارتداد و اعدام براي هاشم آقاجري به علت ابراز عقيده و به ياد برخورد با مطبوعات, زندانيان سياسي و مطبوعاتي و ضرب و شتم اساتيد دانشگاه انتخاب شد.
عمادالدين باقي, از فعالان حقوق بشر و روز نامه نگار، انتخاب چنين عنواني را به مناسبت صدور حكم اعدام آقاجري از دو منظر شايسته و قابل ارج گذاري مي داند و ميگويد: شخصيت دكتر آقاجري نقطه تلاقي و اشتراك بخش هاي مختلف جامعه از جمله دينخواهي و دموكراسي خواهي است و از اين جهت انتخاب مطلوب و به جايي است.
وي سابقه فعاليتهاي دكتر آقاجري را دومين دليل انتخاب مناسب چنين عنواني ميداند و ميگويد: بسياري از اصلاحطلبان بعد از دوم خرداد شناخته شدهاند در حاليكه دكتر آقاجري از جمله كساني است كه از اوايل دهه 60 در عرصه دانشگاهي فعال بودهاند.
باقي تصريح كرد: اگر آماري از سخنرانيهايي كه آقاجري از اوايل دهه 60 تا دوم خرداد در دانشگاههاي مختلف انجام داده است, بيش از سخنراني همه افراد ديگر است و به جرأت ميتوان ادعا كرد كه بيلان فعاليتهاي آقاجري سنگينتر از بيلان مجموعه افرادي است كه در آن سالها در سخنرانيهاي دانشگاهها شركت ميكردند.
وي افزود: آقاجري سالها در جهت آزادي بيان و مبارزه با استبداد مذهبي تلاش كرده است و معتقدم كه تعيين چنين مناسبتي يك قدرداني غير مستقيم از دكتر آقاجري است
motasafaneh eshan ham haman matalabe ra bayan mekonan kah nazam soltah gharb bayan mekonad ka en fekr pesh meayad kah eshan dar rastay manafe gharb ghadam bar medarad