گفتگوبا هفتهنامه « نقد حال » شماره اول تاريخ 7 ارديبهشت 1384 با در خصوص اهميت، نقش و رسالت مطبوعات محلي
نقد حال: در يك جمعبندي كلي رسالت مطبوعات در خصوص نيازهاي مردم چيست؟ و نشريه ما چگونه بايد به آن بپردازد؟
عمادالدين باقي: نيازهاي مردم را نبايد بر اساس علايق شخصي خويش برآورده و يا شقه شقه كنيم. انسان موجودي چند بعدي است و بايد همه نيازهاي اقتصادي؛ فرهنگي و اجتماعي او را مورد توجه قرار داد، اما بر حسب موقعيتهاي شغلي ؛ جغرافيائي و ملي ؛ اولويت اين نيازها يكسان نيست اصل بنياديني كه براي پرداختن به انواع نيازهاي زيستي وجود دارد اصالت حقوق طبيعي و ذاتي آنهاست. اينكه مردم بفهمند؛ انتخاب آزاد؛ آزادي بيان و شغل و اوقات فراغت امتيازي كه از سوي ساختار قدرت اعطا ميشود نيست بلكه حقوق غير قابل سلب كردن است و مشروعيت ساختار قدرت نيزبر آمده از همين حقوق است. بزرگترين دشمن ما نه استبداد و نه استعمار و امپرياليسم بلكه استحمار است كه استبداد و استعمار نيز همواره از آن ارتزاق كرده اند. بنا براين آگاهي و جسارت بخشيدن براي كسب حقوق مادي و معنوي مردم بايسته است كه سرلوحه هر فعاليت مطبوعاتي قرار گيرد.
نقد حال: به نظر شما نقد حال چگونه مي تواند نشريهاي ماندگار بماند؟
عمادالدين باقي: بايد به اين اصل پايبند باشيم كه همواره چنان منطقي سخن بگوييم كه از سخن خويش در هر شرايط و موقعيتي بتوانيم دفاع كنيم، چه در زندان چه بيرون زندان. چارچوبهاي حقوقي را مراعات كنيم. زبان جق گويي را ادبيات خويش سازيم و از گفتن و نشر ناحق و ناروا بپرهيزيم. خود را زبان مردم بدانيم. اگر اين اصول را رعايت كرديم و به همين گناه فناي نشريه بر بقا و دوام آن غالب شد دست كم در محكمه وجدان خويش سربلند هستيم. ظرفيتهاي واقعي را بايد بشناسيم و نه كمتر از ظرفيت جامعه و نه بيش از آن حركت كنيم و بكوشيم با صبوري و آرامي ظرفيت خويش و جامعه را توسعه دهيم.
نقد حال: در عصر كوچك شدن جهان يك نشريه محلي با حداقل بضاعت ممكن كه ناگزير جامعه ماست چقدر ميتواند مفيد و موثر واقع شود؟
عمادالدين باقي: در عصر جهاني شدن درست بر خلاف پيش بيني برخي متفكران اجتماعي كه خرده فرهنگها را زائل شدني مي دانند و به اعتقاد آنان در اثر آميزش فرهنگها به فرهنگ واحد جهاني دست خواهيم يافت من معتقدم كه به موازات آن آميزش و اين جهاني شدن؛ خرده فرهنگها نيز بقا و رشد مييابند. خرده فرهنگها واجد ارزش ها و اصالتهاي ماندگار و گرانبهائي هستند كه به وسيله نشريات محلي پاسداري ميشوند. همچنين ديوار بلند دموكراسي و جامعه مدني را با آجرها و خشت هاي كوچك و عناصر بومي و محلي ميتوان ساخت و بر پا كرد. تحقق دموكراسي فقط از طريق تعميق و فراگيري آن ممكن و ميسر است. نشريات محلي به اقوام و جوامع كوچكتر هويت ميبخشند؛آگاهي ميدهند؛ عرصهاي براي تمرين ژورناليسم و مدنيت و گفتگو در سطح محلي و پرورش نيروها و استعدادهايي هستند كه به سطح ملي ارتقاء مييابند. نشريات محلي عقبه و پشتوانه و عمق استراتژيك جامعه مدني و دموكراسي را تشكيل مي دهند و از آن رو اهميتي كمتر از نشريات سراسري ندارند. گرچه شمارگان آنها محدود است اما در شالوده سازي و شالوده شكني و ساختن زير بناها نقش مهمي دارند.
اصلاحات و اصلاح طلبان با گذشت از شوک این انتخاب پوپولیستی می بایست به نقد از خود و وزن کشی سیاسی و تعمیق تیوریک و نقد و تحلیل چیدمان سیاسی نظام جمهوری اسلامی بپردازند…
شاد و پیروز باشید
آقاي باقي عزيز با سلام.
اگه وقت كرديد يه سري به وبلاگ من بزنيد و راجع به آن نظر دهيد.
قم – ميرزا محمد مهرابي
سلام آقای باقی اگر دوست داشتید به یک روزنامه نگاری که هر جا میره از پاقدمش اون نشریه توقیف میشه هم سر بزنید
موفق باشید
جناب آقاي مهرابي عزيز با سلام
به وبلاگ شما سرزدم. حضور امثال شما در عرصه وبلاگ نويسي بسيار مغتنم است گرچه بايد مراقب بود اين حضور به حدي از افراط نرسد كه مانع پژوهشگري و فعاليت هاي عملي اجتماعي گردد. متاسفانه به سبب كثرت كار قادر به سير مستمر در وبلاگها يا پاسخ به نامهها و نظرات نيستم و اميدوارم دوستان عزيز آن را ببخشايند اما همين سرزدنهاي گاهگاهي و ديدن وبلاگهايي چون شما دلگرم كننده است.
جناباقاي صديقي باسلام
وبلاگ شما را هم مرور كردم. برايتان آرزوي كاميابي دارم. وبلاگهاي زيادي را ديدهام كه بعضا از دو اصل محتواگرايي و دوري از شعار زدگي و همچنين انصاف به دور بودهاند. اميدوارم وبلاگ شما كه البته كوشيدهاست چنان نباشد در آينده نيز بر همين مرام بماند. مرا نيز از راهنماييهاي خويش محروم نسازيد.
سلام اميدوارم توجه شما به هويتهاي قومي ومحلي بر مبناي واقعيتهاي تاريخي كشورمان باشد نه بر مبناي يك استراتژي سياسي ..البته حساب عماد با اغلب سياسيون مملكت كه فقط به صتدوق راي فكر ميكنن جداست عماد جان سري به اين گروه لر بزن
loor.ir
lloor.com
lorblog.com
با سلام
سوال من از شما اقای باقی شما که یک مبارز و روشنفکرهستید چرا باید در یکی از کتابهایتان به پیامبر یکی از ادیان بهائی توحین کنید رعد وانتقاد در روشنفکری جای خود را دارد ولی توحین گری مردود ونشانه ضعف عقلی بوده و هست چه گونه شما به پیامبره خود اعتقاد دارید وحق شماست که دین خود را انتخاب کنید و من این حق را نداشته باشم ایا به روی سینه دیگر پیامبران نوشته شده بود اسمانی ایا شما هعجزههای دیگر پیامبران را به چشم خود دیده اید ایا شما به یک مسیحی متوانید ثابت کنید که حضرت عیسی اخرین پیامبر نیست و مسیحیان نباید منتظره امدن دوباره او باشندچون پیامبر دیگری ب اسم محمد ص امده است ایا مسیحیان معجزات حضرت محمد ص را دیدند ایا یهودیان قبول خواهند کرد که حضرت عیسی ص همان مسیح میباشدو ایا……..دلیل اعتقاد من همان دلیل اعتقاد شماست و تنها قاضی که اجازه دهنده وپاداش دهنده این ازادیست خدای بزرگ میباشد و او شما را به خاطره اعتقاد من مجازات نمیکند با ارزوی سلاهت وموفقیت برای شما وخانواده گرامیتان یک هم وطن ضاله
سلام
امید وارم که حالتون خوب باشه. من سعید حاجی نیا هستم از دانشگاه صنعتی اصفهان ٍ با توجه به این که در این دانشگاه تعداد دانشجویان و کارمند های لک زبان بسیار زیاد است با همکاری تعدادی از دانشجویان و اساتید خاهان این هستسم که یک نشریه قوی در این دانشگاه چاب کنیم البته ما قبلا نشریه ای به اسم گهر داشتیم که هم لکی بود و هم لری اما حالا میخایم یک نشریه کاملا لکی داشته باشیم. که چند دانشگاه در اصفهان رو هم بوشش بدیم. حالا دوست داریم که مارو در انجام این کار یاری بدین . نظر خودتونو برام به mail من بفرستید .با تشکر
سعید حاجی نیا ([email protected])