روز سوم اردیبهشت، سومین سالروز درگذشت #بهمن_کشاورز بود که به راستی، مزرعه و بوستان حقوق ایران را شاخساری بلند بود. او در مصاحبه ها و یادداشت هایش چندبار گفته بود که از سال پنجم دبستان تصمیم گرفته است وکیل دادگستری بشود و انگیزه این انتخاب را خواندن کتاب «جنایاتی که آمریکا را تکان داد»، نوشته «کنتین رینالدز» با ترجمه فارسی بر دست «آلبرت برناردی»، یکی از وکلای دادگستری در سال ۱۳۳۳ بود. این کتاب که به تازگی از سوی «#بنیادحقوقی_بهمن_کشاورز» و «انتشارات کشاورز» روانه بازار شده است، بیانگر شاهکارهای مدافعات«ساموئل لیبو ویتز» یکی از بزرگترین وکلای مدافع جنایی آمریکاست. کتاب، حسن و عیب نظام قضایی آمریکا را هم منصفانه بیان می کند.
از نکات در خور توجه کتاب این است که درست برخلاف کشور ما که افراد در سن جوانی و بیتجربگی، احساسات و عدم تسلط بر قوانین به شغل حساس #قضاوت گمارده می شوند و بعد از اینکه سالها احکامی صادر کردند و سر مردم را تراشیدند و آسیب هایی گاه دهشتناک از ناحیه این بی تجربگی ها به شهروندان وارد شد، در سن بازنشستگی به کسوت وکالت در میآیند، اما در آمریکا این رویه معکوس و مطلوب هم وجود دارد که افراد در آغاز، مشغول وکالت میشوند و پس از آنکه در طول سالها مهارت حقوقی و قضایی پیدا کرده و درک درستی از متهم یافتند به سمت قضایی برگزیده میشوند. #رینالدز به حضور برخی اشخاص ناشایست و کلاهبردار که در سلک وکلای دادگستری جای گرفته و آبروی این صنف را میبرند هم اشاره کرده است.
به مناسبت سالگرد درگذشت شادروان بهمن کشاورز، ستاره و فخر جامعه #وکالت در ایران، تصمیم گرفتم به یاد او مطالعه کتابی را که دوست داشت آغاز کنم. تا اینجا که به نیمه کتاب رسیده ام گمان میکنم برای همه وکلا، حقوقدانان و دانشجویان حقوق میتواند مفید و ارزشمند باشد.