✍️ بهترین راه از بین بردن هر چیزی آنست که در حد شعار نگهش دارند و نمایش های چشم پر کن برایش راه بیندازند اما از محتوا تهی اش کنند.
پیامبر خدا(ص) روز غدیر خم، علی(ع) را برافراشت که راه عدالت خواهی و حق الناس را دنبال کند و پس از او به بیراهه نروند، اما چه شد؟ حتی مدعیان پیروی علی(ع) هم به او جفاها کردند.
از درس ها و دستورهای فراوان او برای حکمرانی خوب (که در کتاب۱۵ جلدی درسهایی از نهج البلاغه آیت الله منتظری به گستردگی تشریح شده) دو بندش این است:
۱- حق تک تک مردم برعهده توست، مبادا در نعمت ثروت و رانت و سفره بیت المال چنان فرو بروید که از زندگی و رنج مردم غافل شوید و نفهمید چه می کشند…
«كُلٌّ قَدِ اسْتُرْعيتَ حَقَّهُ، فَلايَشْغَلَنَّكَ عَنْهُمْ بَطَرٌ»
۲- در لزوم برطرف كردن سوء ظنّ مردم نسبت به حاكم نمی گوید اگر مردم گمان بردند تو ستمگری، آنها را بازداشت کن، بلکه می فرماید: از آنها عذرخواهی کن و گمان های انها را با اشکار کردن عدالت خود برطرف کن که این کار همانا رياضت دادن به نفس خود و مدارا نمودن با رعيّت است و عذرآوردنى است كه با آن به مقصود خود مىرسى از اين جهت كه رعيّت را به راه حق واداشتهاى.
«وَ إِنْ ظَنَّتِ الرَّعِيَّةُ بِكَ حَيْفا فَأَصْحِرْ لَهُمْ بِعُذْرِكَ وَاعْدِلْ عَنْكَ ظُنُونَهُمْ بِإِصْحَارِكَ فَإِنَّ فِى ذَلِكَ رِيَاضَةً مِنْكَ لِنَفْسِكَ، وَ رِفْقا بِرَعِيَّتِكَ وَ إِعْذَارا تَبْلُغُ بِهِ حَاجَتَكَ مِنْ تَقْوِيمِهِمْ عَلَى الْحَقِّ.
اگر به این آموزه ها واقعا عمل شود آنگاه راه اندازی موکب و میهمانی۱۰ کیلومتری عید غدیر و پذیرائی صلواتی، اطعام، جشن و هدیه برای کودکان، سرود و .. به صورت خودجوش و مردمی و از عمق جان برگزار می گردد و نیازی به هزینه کردن از بیت المال و جشن در یک خیابان نیست و در هر خانه و کوی و برزن این شادی جاری خواهد شد.
کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
emadbaghi.com