#عمادالدین_باقی
📜 سرمقاله روزنامه سازندگی ۸ دی ۱۴۰۳
✍️قبلاً بارها از منظر حقوق بشری و حقوقی به بحث گردش آزاد اطلاعات، قانون دسترسی آزادانه به اطلاعات و فیلترینگ پرداخته ام اما واقعیت این است که اساساً این مسئله در ایران، حقوقی نیست بلکه یک مسئله کاملاً سیاسی است.
از این جهت که دکتر پزشکیان پای وعده اش ایستاده و گام اول را برای رفع فیلتر بعضی از سکوهایی که به جزئی از زندگی مردم تبدیل شدهاند برداشته، ستودنی است ولی از جهت دیگر جای شرم و تاسف دارد که در عصر دیجیتال و دنیای حیرت انگیز ارتباطات که دو برابر جمعیت، گوشیهای هوشمند در دست مردم است و هر گوشی خودش دسترسی به صدها رسانه، پلتفرم و رادیو تلویزیون را در خود دارد مسئله یک جامعه بشود: رفع فیلتر!
فیلتریست در این زمانه یا نادان است یا خائن و شق سومی در کار نیست. نفس وجود مسئله ای به نام فیلترینگ، نمادی از عقب افتادگی و بیچارگی است. تنها و مهمترین دلیل عاملان و مدافعان فیلترینگ هم جنبه امنیتی آن است. تازه ترین نمونه اش نامه سرگشاده یکی از گروه های سیاسی به رئیس جمهور است که بجز حرف های تکراری همیشگی درباره مذاکره و برجام که بطلانش در عمل و با هزینه های جبران ناپذیر اثبات شده، می گوید: “دشمنان درصدد تأثیر بر فکر شما هستند و میخواهند کمر مقاومت را بشکنند؛ اصرار بر آزادی سکوهای خارجی بابت همین است”.
این در حالی است که فیلترگذاری در همه سال های گذشته، مطلقاً مانع دسترسی به هیچیک از پلتفرمها نبوده و فقط هزینه شهروندان را افزایش داده و البته برای عده ای هم ثروت بادآورده فیلتر فروشی داشته است.
از قدیم، ضرب المثل بود که “آزموده را آزمودن خطاست” ولی ظاهرا بعضی معتقدند آزموده را تا وقتی که دفن شدیم، می آزماییم.
فیلتریست ها لحظهای فکر نمیکنند که از میان ۱۹۵ کشور دنیا چرا فقط این مشکل برای ما وجود دارد؟ مگر کشورهای دیگر دشمن ندارند؟
انها نمی فهمند که روش های پیچیده تری هم وجود دارند. از دل تفکر و روش ضعف و انفعال آنها تا ابد یک پلتفرمهای جهانی هم بیرون نخواهد آمد. اگر همین تفکر در کشورهای دیگر حاکم بود، فیسبوک،گوگل میت، اسکایپ، اینستاگرام، تلگرام، واتساپ، تیک تاک، کلاب هاوس و غیره به وجود نمیآمد که امروز حتی به رسانههای سنتی و رادیو تلویزیونها هم خط میدهند. پلتفرم جهانی پیشکش، در این سالها حتی نتوانستهاند با صرف هزینههای نجومی، یک پلتفرم موفق داخلی راه بیندازند که قادر به رقابت با سکوهای خارجی باشد.
اقلیتی در ایران، به هزینه مردمی که موافق نسخه های ضدتوسعه و ضد آزادی و کرامت شهروندان نیستند، اراده خود را تحمیل می کنند.
اکثریت در انتخاباتی شکننده به یک گفتمان رای داده اند، از سر راه کنار بروید و دربرابر ۸۰ درصد ملت قرار نگیرید. اقلیت حق ندارد برای اکثریت تعیین تکلیف کند. مشکل جمهوری اسلامی این است که به خاطر حامی پروری و حفظ یک اقلیت کوچک و تمامیت خواه، یک اکثریت بزرگ را با خود دشمن می کند. به تصور اینکه این گروه اقلیت پای جمهوری اسلامی ایستادهاند به آنها باج میدهند ولی تجربه ناپلئون بناپارت گرفته تا عثمانی و پهلوی و لیبی، عراق، سوریه نشان میدهد که در مواقع خطر، اثری از عزیزدردانه ها و ریزه خواران قدرت نخواهد بود. این ملت به معنای واقعی و کامل است که می تواند امنیت، استقلال و تمامیت ارضی را تضمین کند.
📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
www.emadbaghi.com
تعدادی از نظرات در کانال تلگرام:
حسن فروزان نژاد:
درود بر جناب باقی . زنده باشید 👏🌹
Narjes Mohamadi:
درود فراوان بر درد کشیده ی دردمند حقوق انسانها. کاملا درست هست🙏🌻
علیرضا:
بحث فضای مجازی و جنبه حقوقی هویت افراد در پلتفرم هایی مثل تلگرام و اینستاگرام به نظرم بحث پیچیده ای است که بسیاری کشورهای جهان درگیر آن هستند
چرا فکر می کنید فقط این موضوع مشکل کشور ما است؟
مثلاً فرض کنید کسی مخالف با قوانین کشورش در این پلتفرم ها اقدام به خرید و فروش مواد مخدر یا گرفتن سفارش برای انجام تهدید و زورگیری از دیگران کند
در کشورهای دیگر چگونه این موضوعات را کنترل می کنند؟
far hon:
عزیز جان همین الان هم تلگرام در ایران با حکم قضایی اطلاعات کاربر را در اختیار حاکمیت میگذارد
Emad Baghi:
اقا علیرضای عزیز همونطور که اشاره داشتید بحث حقوقی دسترسی به هویت کاربران به ویژه در بحث تروریسم و مبارزه با جرایم سازمان یافته از مباحث جدی در دنیاست و این غیر از فیلتر کردن سکوها (به خصوص آنها که به شبکههای اجتماعی و کسب و کار مربوط میشود) است. شما یک کشور درست و درمان نشان بدهید که این سکوها را فیلتر کرده باشد.
M3:
آقای باقی چند روز پیش اعلامیهای از طرف موافقان فیلترینگ پخش که در مکان خاصی جمع شوند برای تظاهرات؟
فیلمش را برات ارسال کردم کلا ۱۷نفر بودند لطف کنید آن فیلم تو همین سایت بگذارید