#عمادالدین_باقی
📜سرمقاله روزنامه سازندگی،ش۱۹۶۵ یکشنبه۲۱ اردیبهشت۱۴۰۴
✍️در این گفتار درباره منطق یمنی ها مبنی بر اینکه تا وقتی اسراییل دست از کشتار و محاصره و اشغال غزه برندارد حمله به اسراییل را ادامه می دهند بحث نمی کنم که نظریات متفاوت و مناقشه انگیزی درباره ان وجود دارد. در طول نزدیک به دوسال نسل کشی و کودک کشی در غزه به دست ارتش اسراییل بجز اقدام عمل یمنی ها در دنیا همگان فقط اسراییل را محکوم می کنند و هیچ اقدامی بیش ازلفاظی مشاهده نمی شود. اگر دولت های اروپایی و افریقایی مخالف نسل کشی ها و نیز عربستان و ترکیه و امارات و الجزایر و… به جای شعار دادن دروغین و فریبکارانه، اقدام عملی علیه جنایات اسراییل -حداقل در حد بستن سفارت انها- انجام می دادند، ماهها پیش جنگ غزه تمام شده بود، گروگانها ازاد شده بودند و دیوان کیفری بین المللی نیز رهبران حماس و رهبران دولت اسراییل را متهم به جنایت کرده و در حد توان خود در تعقیب آنها می کوشید. اما اگر حتی کسی با منطق یمنی ها موافق نباشد قواعد اخلاقی و انسانی و بین المللی حکم می کند طرفین جنگ به تعهدات حقوق بشر دوستانه که قواعد آمره بین المللی هستند، پایبند باشند.
هفته گذشته یک موشک پرتاب شده از سوی یمنی ها به فرودگاه بن گورین اصابت کرد. وزیر دفاع اسراییل اعلام کرد: «هر کس به ما ضربه بزند، صد برابر به او ضربه خواهیم زد.». نتانیاهونیز سخنی به همین مضمون گفت. در پی این اظهارات ارتش اسراییل اعلام کرد که دوشنبه 15 اردیبهشت «حدود ۲۰ جنگنده با استفاده از ۵۰ قبضه مهمات به دهها زیرساخت حکومت تروریستی حوثیها در نوار ساحلی یمن حمله کردند و فرودگاه مرکزی در منطقه صنعاء را تعطیل و همچنین به نیروگاههای برق مرکزی و کارخانه بتن حمله کردند».
تمامی این مواضع در تضاد شدید با قواعد حقوق بین الملل است. در اسناد بین المللی نه تنها حمله ابتدایی به مراکز غیر نظامی جرم است بلکه در ماده 33 کنوانسیون چهارم ژنو، اقدامات تلافی جویانه علیه اموال دشمن نیز ممنوع است. در ماده52 تصریح شده است که اموال غیر نظامی نباید هدف حمله یا اقدامات تلافی جویانه قرار گیرد. در بند2و4 ماده 54 حمله یا تخریب اموالی که برای سکنه غیر غیر نظامی ضروری است ممنوع اعلام شده که مناطق کشاوزی و تاسیات اب رسانی و برق و درمان و.. از جمله انها هستند. اما ارتش اسراییل رسما اعلام می کند که تاسیسات برق و بتن سازی را مورد حمله قرار داده است. توجیه ناجوانمردانه آنها این است که از بتن برای ساخت تونل ها و مراکز نظامی استفاده می شود. همانطور که در غزه، بیمارستان را بمباران و به دروغ ادعا می کردند که تونل حماس زیر بیمارستان است و خبرنگاران و ناظران بین المللی پس از مشاهده این مراکز، ادعای اسراییل را تکذیب می کردند. در واقع با روش اسراییلی ها می توان ادعا کرد اب و هوا هم چون مورد استفاده نیروی دشمن است باید نابود شود یعنی عملا دیگر هیچ خط قرمزی وجود ندارد و هیچ قاعده بین المللی اعتبار نخواهد داشت.
یکی دیگر از اصول قواعد حقوق بشر دوستانه بین الملل، اصل تناسب است. یعنی واکنش، نباید بیش از اقدامی باشد که دشمن انجام داده است اما ارتش و دولت اسراییل رسما اعلام می کنند هر ضربه ای را صدبرابر جواب می دهند. قواعد حقوق بشر دوستانه گرچه در سده اخیربه عنوان سند بین المللی مصوب شده اند اما بسیار محکم و ریشه دار هستند و پیشینه ای کهن دارند. در قران نیز می گوید: فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ: هر که بر شما تعدّی کرد، شما هم به مثل آن بر او تعدّی کنید (آیه 194 سوره بقره) و در راه خدا با کسانی که با شما می جنگند بجنگید، و هنگام جنگ از حد تجاوز نکنید، که خدا تجاوزکاران را دوست ندارد(آیه 190 سوره بقره). و چندین ایه دیگر درباره رعایت اصل تناسب وجود دارد. شگفت انگیز این است که دولت ها و برخی از نهادهای نهادهای بین المللی در برابر اعلام گستاخانه حکومت اسراییل و عمل به ان و بمباران دهها مرکز غیر نظامی و نظامی در ازای یک حمله سکوت می کنند و در واقع این قواعد کنترل کننده بین المللی هستند که بمباران می شوند.
جالب اینکه متهمکنندگان قرآن به خشونت در چند نشریه اروپایی که منجر به واکنش هایی در میان مسلمان شد و حوادث ناگواری مانند شارلی ابدو را به وجود اورد، این اصل مترقی رعایت اصل تناسب را نمی بینند. آنها سخنان متعلق به عصر بدویت نتانیاهو و وزیر دفاع اسراییل را علیه اصل تناسب که امروز به ان عمل می شود و مراکز غیر نظامی بمباران و کودکان و زنان و مردان فوج فوج کشته می شوند را مصداق خشونت و نقض قواعد حقوق بشر دوستانه بین الملل نمی دانند و یک کلمه هم اعتراض نمی کنند.
اگر این سرکشی ها مهار نشود و جهان با چنین منطقی اداره شود، جنگ جهانی سوم بلکه یک جنگ دائمی و ضدبشری اجتناب ناپذیر است.
لینک خبرهای رادیو اسراییل
دیروز (دوشنبه)، حدود ۲۰ جنگنده با استفاده از ۵۰ قبضه مهمات به دهها زیرساخت تروریستی حکومت تروریستی حوثیها در نوار ساحلی یمن حمله کردند. علاوه بر این، کارخانه بتن «باجیل» واقع در شرق شهر حدیده که به عنوان منبع اقتصادی مهمی برای حکومت حوثیها عمل میکند و برای ساخت تونلها و زیرساختهای نظامی استفاده میشود، مورد حمله قرار گرفت.
ارتش اسرائیل مصمم است به فعالیتهای خود ادامه دهد و به شدت به هر کسی که تهدیدی برای ساکنان و شهروندان اسرائیل باشد، ضربه بزند، در هر فاصلهای که لازم باشد. https://x.com/IDFFarsi/status/1919723835688947778?t=dIxgtNbq7bGElNESxvR0Eg&s=08
دهها هواپیمای نیروی هوایی در آسمان یمن پرواز کردند و مدتی پیش، با استفاده از ۵۰ بمب، به دهها هدف حکومت تروریستی حوثیها در فرودگاه مرکزی صنعاء و اطراف آن حمله کردند.
هواپیماهای جنگی در عرض ۱۵ دقیقه فرودگاه مرکزی در منطقه صنعاء را تعطیل کردند و همچنین به نیروگاههای برق مرکزی و کارخانه بتن که بهعنوان اهداف تروریستی توسط حکومت حوثیها استفاده میشد، حمله کردند. https://x.com/IDFFarsi/status/1919823749026545803?t=efOpVk1rpDmSX2ybShsyjw&s=08
در ۷۲ ساعت گذشته، نیروی هوایی بیش از ۱۵۰ هدف تروریستی از سازمانهای تروریستی در سراسر نوار غزه را مورد حمله قرار داده است https://x.com/IDFFarsi/status/1920487830154838197?t=jkH6dZDsN3yCN_VyHohU0w&s=08
تعدادی از فرسته ها و پاسخ ها در بخش نظرات کانال تلگرام
حسینی:
عالمی دیگر بباید……
و از نو آدمی
m.h:
آقای باقی عزیز سلام و درود
مطلب شما ساختار منطقی و انسجام حقوقی قابل توجهی دارد و با استناد به اسناد بینالمللی (بهویژه کنوانسیونهای ژنو) و حتی آیات قرآن، سعی در نشاندادن دوگانگی رفتاری دولت اسرائیل و سکوت جامعه جهانی دارد. اما اگر بخواهیم دقیقتر و نقادانهتر نگاه کنیم، چند نکته و احتمال تناقض (یا دستکم ابهام) در صحبتهای جنابعالی دیده میشود:
عدم بررسی منطق یمنیها ولی استفاده ضمنی از آن:
شمامیگویید که قصد بحث درباره منطق یمنیها را ندارید چون «مناقشهانگیز» است، اما در واقع در کل متن، اقدام آنها را به نوعی واکنش مشروع در برابر بیعملی جهانی و جنایات اسرائیل توصیف کرده و غیرمستقیم مشروعیتبخشی میکنید این باعث نوعی تناقض عملی میشود: اگر منطقشان بررسی نمیشود، نباید مبنای داوری درباره اقدام اسرائیل باشد.
تأکید بر اصول بینالمللی همراه با مشروعیتبخشی به اقداماتی خارج از این اصول:
حملات یمن (حتی اگر در پاسخ به جنایات اسرائیل باشد) هم در برخی مصادیق ممکن است ناقض همان قواعد بینالمللی باشد، بهویژه اگر اهداف غیرنظامی یا تلفات غیرنظامی در آن رخ دهد. اما شما آن را تنها واکنش به جنایت میبیند و از نقد آن پرهیز میکند، در حالیکه اگر معیار، قواعد حقوق بشردوستانه باشد، باید آنها را هم شامل شود.
تأکید بر اصل تناسب از دید قرآن و حقوق بینالملل:
شما بهدرستی اصل تناسب را یادآوری میکند، اما اگر کسی قائل به حق پاسخ یمنیها به اسرائیل است، باید در مورد «تناسب پاسخ اسرائیل» نیز صرفنظر از مشروعیت آن پاسخ بحث کند. یعنی اگر پاسخ یمنیها مشروع فرض شود، باز هم پاسخ اسرائیل باید در همان سطح بماند، نه صد برابر، که شما نیز بدان اشاره دارید، ولی واکنش اولیه یمن را از لحاظ «تناسب» بررسی نمیکنید.
سکوت جهانی را نقد میکنید اما نقش برخی گروهها در آغاز درگیریها را نادیده میگیرید:
اگرچه سکوت دولتها در برابر کشتار غزه انتقادی بهجاست، اما یکجانبهنگری در اینجا ممکن است باعث شود تحلیل از رویکردی واقعگرایانه فاصله بگیرد.
نهایتا اینکه:
اگرچه متن از نظر حقوقی و اخلاقی قوی است و بر بیعدالتی ساختاری جهانی دست میگذارد، اما در نقد طرف مقابل اسرائیل، دچار نوعی اغماض نسبت به طرف یمنی یا حوثی شده است، در حالیکه اگر معیار، قواعد آمره و بینالمللی است، باید در هر دو سو اعمال شود. به عبارتی، معیار دوگانهای که به آن انتقاد میشود، تا حدی در تحلیل خود شما نیز نمود یافته است.
ضمنا امیدوارم از نقد من کسی برداشت نکند که کوچکترین حقی برای اسرائیل غاصب قائل هستم🙏
Emad Baghi:
دوست عزیز و فرزانه با سلام و تشکر فراوان.
بدون مجامله عرض میکنم که نوشته شما جزو معدود نقدهای دقیق و عالمانه ای بود که در این سالها دیده ام. با بسیاری از آنچه نوشتهاید کاملاً موافقم ولی واقعا تصور می کنم به دلیل ماهیت بحث این مشکل اجتناب ناپذیر بوده. مهمترین اشکال شما این است که گفته شده در مورد منطق یمنیها برای دفاع از غزه وارد بحث نمیشوم اما دو سه جملهای که از آن استنباط دفاع از عملکرد یمنیها استنباط میشود آمده است.
اما واقعاً ورود تفصیلی به این بحث نکرده ام چون مبحثی بسیار گسترده و پر چالش است. از یک طرف اقدام یمنی ها کاملاً منطبق با آیه ۷۵ سوره نساء است که از نظر دینی نشان میدهد تنها مسلمانانی هستند که به این وظیفه خود عمل کرده اند و آیه ۷۵ سوره نسا هم کاملاً منطبق با منشور ملل متحد است که طبق فصل هفتم منشور، شورای امنیت سازمان ملل در شرایط «تهدید صلح جهانی، تخطی از رویههای صلح، یا اعمال خشونت و زور» مسئولیت دارد از ابزارهای مناسب دیپلماتیک، انساندوستانه و امکانات دیگر برای کمک به محافظت از غیرنظامیان در برابر کشتار جنگی، جنایات جنگی، پاکسازی قومی و جنایت علیه بشریت استفاده کند و باید مراحلی را طی کند مثلا اگر اقدامات پیشبینی شده در مادهٔ ۴۱ (مجازاتهای دیپلماتیک و اقتصادی) نتوانست بازدارنده باشد این شورا میتواند از نیروهای نظامی، هوایی و دریایی یا هر وسیلهٔ دیگری که برای حفظ یا برقراری صلح و امنیت بینالمللی علیه دولت یا نیروهای تهدیدکننده صلح، یا ناقض صلح استفاده نماید.
از این منظر اقدام یمنیها خارج از ین چارچوب حقوقی و روال تعریف شده بوده و خودسرانه به نظر میآید اما از طرف دیگر باید در این شورا اجماع وجود داشته باشد ولی بعضی از دولتها که از حق وتو استفاده میکنند مانع از مقابله با نسل کشی و جنایت توسط بعضی دولتها میشوند چنانکه وقتی دیوان کیفری بین المللی حکم صادر میکند دولتهای عضو موظفند متهم را به صورت سفر به کشورشان بازداشت و تحویل دادگاه بدهند پلیس بینالملل هم چنین وظیفهای دارد منطقاً باید شورای امنیت هم به آن عمل کند اما برعکس امریکاییها، قضات دیوان را تحریم و تهدید میکنند و آمریکا و یا دولت مجارستان ناقض حقوق بشر به عنوان لجبازی نتانیاهو را که محکوم دادگاه است که عنوان مهمان به کشور خود دعوت میکنند.
از طرف اقداماتی از سوی قدرتهای بزرگ در دنیا صورت میگیرد که نشان میدهد موارد بین الملل اعتباری ندارد مانند اشغال کریمه یا حمله به اوکراین توسط روسیه و یا حمایت بعضی از دولتهای غربی از جنایات اسرائیل و ارسال پول و سلاح برای کمک به اشغال و نسل کشی و یا اقدامات اخیر دولت آمریکا در مورد کانادا و گرینلند و یا تهدید ایران به بمباران که رسماً خلاف قواعد بینالملل است نشان میدهد که قواعد بین الملل اعتباری ندارند و فقط تا وقتی به نفع قدرتهای بزرگ است به آن عمل میشود و هرجا به ضرر آنها یا ملتهای مظلوم باشد نادیده گرفته میشود. یمنیها هم به همین دلیل به خود حق میدهند زیرا بنیاد هر پیمانی بر تعهد دوجانبه استوار است مثلاً اگر دولت ایران خودش قانون اساسی و قوانین عادی را نقض کند دیگر حق ندارد از شهروندان انتظار داشته باشد آن را رعایت کنند چون توافق، ساقط شده است. به همین دلیل است که اقدام دولتها در نقض قوانین داخلی یا قواعد بینالملل بسیار خطرناک هستند.
س ع:
البته ازدیدگاه نظامی بخواهیم اقدام حوثی های یمنی را بررسی کنیم ،این اقدامشان فاقد ارزش نظامی میباشد وتقریبا بجزیک اثرروانی هیچگونه تاثیر برعملکرد قدرت نظامی صهیونیستها نداشته ونخواهد داشت همان مثالیست که بقول معروف تیری درتاریکی رها کنند،وبرعکسش از۲۰۰۰کیلومتری با جنگنده ها منابع حیاتی واقتصادی مردم یمن را باخاک یکسان کردن ،هیچگونه قابل مقایسه نیست،اما حوصیها که برای شور انقلابیشان هنوز نمیتوانند ازاین بلندپروازیها دست بکشند چراکه مردم جنگجوی یمنی باسابقه مبارزاتی گذشته هنوز درهم تنیده هستند وزندگی عادی را تجربه ندارند لذا ازبین رفتن منابع زیرساختیشان که بجا مانده دولت ازگذشته میباشد انگار ازآن مردمشان نیست که با تعصب برطبل مبارزه تا عقب نشینی صهیونیستها میکوبند،،علی ایحال نه اینکه تاثیری براراده جنایت علیه بشریت صهیونیستها نکاسته بلکه تشدید نموده است،بقول معروف یمنیها با اینکار زدن یک چشم دیگر عروس را هم کورکردن،،کما اینکه درجنگ صدام با امریکا صدام مثل حوصییها چندتا موشک پرتاب کرد به اسرتییل ،ودرعوض صهیونیستها زدن تاسیسات اتمی عراق را نابود کردن،ونهایتش صدام به به تاریخ سپرده شد،اما حوصییها چیزی برای ازدست دادن ندارند،وفاقد یک دولت منسجم ومورد تایید بین الملل هستند وبا اینکار درسدد راضی نگهداشتن قبائل هستند که شور انقلابی جنگاوری دارند
Emad Baghi:
ولی خود منابع غربی چنین چیزی را نمیگویند و ارزش نظامی آن را صفر نمیدانند ما هم نباید کاتولیکتر از پاپ بشویم.
فقط کافیست نگاهی به مدخل “حملات ایالات متحده آمریکا به یمن (مارس–مه ۲۰۲۵)” در ویکی پدیا بیاندازید یا فقط به یکی از دهها نمونه از روایات رسانههای غیر ایرانی مانند مورد زیر نگاه کنید
https://www.aa.com.tr/fa/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86/%D8%AF%D8%B1%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%88-%D8%AD%D9%88%D8%AB%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D9%88-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA/3563167
m.h:
سپاس از لطف و محبت شما
بله کاملا صحیح میفرمایید فقط چند نکته:اول
مشروعیت دینی و اخلاقی در برابر مشروعیت حقوقی بینالملل
اشارهتان به آیهی ۷۵ سوره نساء («و ما لکم لا تقاتلون فی سبیل الله و المستضعفین…»)، دقیق و بهجاست. این آیه، بنیانی قوی برای تکلیف دینی نسبت به دفاع از مظلومان و مستضعفان ارائه میدهد. با این حال، همانطور که خودتان اشاره کردید، حقوق بینالملل معاصر این تکلیف را به نهادهای خاصی مانند شورای امنیت واگذار کرده است، نه به ابتکار فردی یا گروهی.
تعارض یا تنش در اینجا شکل میگیرد:
از یکسو وظیفه اخلاقی و دینی حکم به مداخله میکند، اما از سوی دیگر، سازوکار حقوقی بینالملل چنین مداخلاتی را –اگر خارج از چارچوب شورای امنیت باشد– ممکن است غیرمشروع قلمداد کند، ولو از نظر انسانی یا دینی، «حق» به جانب مداخلهگر باشد. این همان جایی است که اخلاق، دین و حقوق بینالملل دچار گسست میشوند.
دوم: ناکارآمدی و سیاسیشدن سازوکارهای بینالمللی
نکتهی درخشان دیگر در کلام شما، بهحق، انتقاد از شورای امنیت و حق وتو است. تجربهی تاریخی نشان داده که:
حق وتو در عمل مانعی بزرگ برای تحقق عدالت بینالمللی است.
کشورهای عضو دائم اغلب از قواعد بینالملل بهگونهای گزینشی استفاده میکنند (همانطور که گفتید: وقتی به نفعشان باشد، عمل میکنند؛ وقتی نباشد، نادیده میگیرند).
در چنین شرایطی، اعتماد به مکانیسمهای رسمی بسیار دشوار میشود، و کشورها یا گروهها ممکن است احساس کنند چارهای جز “عدالت خودخواسته” (self-help) ندارند؛ که البته همین منطق، مرز باریکی با هرجومرج و جنگ بیپایان دارد. این تناقض، بهدرستی توسط شما برجسته شده.
سوم :اصل تعهد متقابل (Reciprocity) در حقوق بینالملل – و محدودیت آن
استدلالی که فرمودید: «وقتی دولتی خود قوانین را رعایت نمیکند، دیگر نمیتواند انتظار رعایت داشته باشد»، در عرف سیاسی و اخلاقی قابل درک است، اما در حقوق بینالملل بشردوستانه، اصل تعهد مطلق وجود دارد، یعنی حتی اگر یک طرف قواعد را نقض کند، طرف دیگر همچنان باید به آن پایبند بماند.
ولی بهدرستی اشاره کردید که: اگر نظام بینالملل بهشکلی پایدار و ساختاری دچار نقض و تبعیض باشد، آن مشروعیت اخلاقی و اعتباری هم از بین میرود. این نکته، بسیار بنیادی است و پایهی فلسفی رفتار گروههایی مثل انصارالله یا حتی برخی دیگر از بازیگران غیردولتی است.
چهارم :قیاس با نقض قوانین داخلی توسط دولتها
مثال جالب و بسیار بهجای شما دربارهی نقض قانون توسط دولتها (که مشروعیت اخلاقی آن را زیر سؤال میبرد) یک قیاس فوقالعاده است، چون یادآور تئوری «پیمان اجتماعی» است.
همانطور که لاک و روسو گفتهاند: وقتی دولت از حدود اختیارات خود خارج شود یا نقض آشکار انجام دهد، مردم دیگر الزامی به اطاعت از قوانین آن ندارند.
در سطح بینالملل هم میتوان گفت: اگر نظام بینالمللی خودسرانه، یکجانبه و ناقض عدالت باشد، الزام اخلاقی برای رعایت کامل آن سست میشود.
و نهایتا:
شما با دقت و انصاف، «تضاد میان ضرورت اخلاقی دفاع از مظلومان» و «چارچوب حقوقی ناتوان و سیاسیشده بینالمللی» را نشان دادهاید. در چنین وضعی:
دفاع مشروع، ولو ناقض برخی رویههای حقوقی باشد، از جایگاه اخلاقی بالایی برخوردار است.
اما اگر این رویکرد به قاعدهای عام تبدیل شود، راه برای نقضهای گستردهتر باز میشود و کل نظام بینالملل به سوی بینظمی میرود.
Fhakim:
دقیقن، وقتی با اینکه مسئولین اسرائیل محکوم شدهاند اما کشورها براحتی حکم را نقض میکنند؛ دیگر چ راهحلی مانده است.
این حجم از سبعیت را هر کشوری داشت بارها و بارها محکوم بود.
این همه تحریم روسیه در مقابل مصونیت اسرائیل خود گویاست.
Emad Baghi:
با سپاس مجدد. به دلیل همین توضیحاتی که شما فرمودید جمله پایانی مقاله این بود که اگر سر کشی ها مهار نشود جنگ دائمی اجتناب ناپذیر است
Meyloon:
فلسطینیها از اولین گروههایی بودند که با کمک صلیبیها علیه امپراطوری عثمانی، قیام کردند و در فروپاشی آن کوشیدند. گرچه امپراطوری عثمانی هم زیاد علیه السلام نبود ولی دژی بود که از جهان اسلام، حفاظت میکرد. امیدوارم جهان اسلام به یک اجماع برسد و در مقابل جهان کفر به صورت متحد، عمل کند.
M3:
روزگارتان خوش؟
من مثل شما آیه های قرآن را بلد نیستم؟
ولی اخبار و اتفاقات دنیا را ثانیه ب ثانیه و میلیمتر به میلیمتر رصد میکنم ؟
به قول شما رژیم غاصب صهیونیستی اعلام کرد در قبال هر حمله ۷برابر جواب میدهد ؟
البته به جمهوری اسلامی هم اشاره کرده؟
چون ادعا میکند این موشک ساخت جمهوری اسلامی بوده است؟
ولی شما اصلا اشاره به این موضوع هیچوقت نکردید ؟
که همین رژیم غاصب صهیونیستی ۲۴ ساعت قبل از حمله چه در غزه چه در لبنان چه در یمن اعلام میکند این مناطق را تخلیه کنید؟
فقط در مورد سوریه این کار اعلام نمیکند؟
شاید بخاطر این باشد که تجهیزات مورد نظر را جابجا نکنند ؟
امیدوارم هیچ جنگی صورت نگیرد؟
Emad Baghi:
بزرگوار روایت تان بسیار ناقص یا نادرست است چون در چند مورد که با هدف ارعاب و کار نمایشی و تبلیغی در سطح دنیا بود( که افرادی مثل شما بتوانم در اینجور موارد از آن استفاده کنند) اعلام قبلی کردند ولی در موارد زیادی یا فاصله اعلام قبلی تا حمله انقدر ناچیز بود که امکان جابجایی و تامین وجود نداشت و یا در چندین مورد از جمله حمله به بیمارستانها و مدارس و اردوگاههای پناهندگان بدون هیچ اطلاع قبلی بود که این غافلگیری مورد اعتراض نهادهای بین المللی هم قرار گرفت. در مورد سوریه و لبنان هم که خودتان اشاره کردهاید بدون اطلاع بود
علی اکبر:
اگر حملات و مقاومت حوثی ها بلااثر بود که آمریکایی ها پا پس نمی کشیدند
آنچنان که در عراق و افغانستان کوتاه نیامدند
Mojib Mojibi مجید کشانی:
سلام
در یک نگاه انسانی عقلانی
که ما با این نگاه با حاکمیت فعلی نقد وارد می کنیم
بنده در این متن و سایر متن های شما متوجه نشدم
آیا حضرت عالی اسرائیل را یک کشور غاصب سرزمین فلسطین می دانید یا خیر
اگر غاصب نیست که بحثی نیست
اگر غاصب است ، آيا حق دارد در مقابل یک حمله ۷ برابر پاسخ داشته باشد ؟( در متن شما ظاهرا این جواب ۷ برابر ی اسراییل به راحتی قبول شده)
آیا اگر کشوری مانند یمن غیرتمند بود و حمایت از مظلوم کرد راه به خطا رفته ؟
hamid Am:
درود بر شما
دنیای امروز را باید شناخت وبا ساز و کارهای ان آشنا بود تا بتوان بدرستی و در جهت منافع ملی در ان گام نهاد
بی شک جناب باقی در برخی جنبه های علوم دینی دستی بر آتش دارد ولی از نظمی که گروهی از قرن ها پیش با کنار گذاشت پاپ ها برای پی افکندن در غرب با کاویدن و بکارگرفتن دانش بزرگان اندیشه جهانی راهی را در پیش گرفتن که اکنون محسوس و نامحسوس از ان در جهت منافع خود سود می برند نمی دانم
بنابراین بر اساس این ساز وکار اتاق فکر ان ها با خرید مفت نخبگان سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی ، مذهبی وووو
روی نحوه زندگی ، طرز تفکر و فرهنگ کشور های مختلف کار می کنند و به فراخوار حال و هوای فرهنگی ان کشور نیروی که بتواند بر مردم ان سال ها حکم براند را انتخاب می کنند ونسخه اداره کشور را به او می سپارند فاکت بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد
با توجه به مطالب فوق اسرائیل را می توان به عنوان نمونه ( پایه گذار ان بریتانیای کبیر) انتخاب کرد چرا که محور گفتگوی دوستان نیز هست
اسرائیل به کمک بی حد وحصر غرب توانسته موجودیت خود را نگه دارد و بعنوان کانون بحران منطقه در تامین منافع غرب شریک باشد او برای گرم نگه داشتن بروز بحران حتی می تواند فردی مثل سنوار رامدت ۲۰ سال آموزش دهد سپس اورا ازاد کند
سنوار با سابقه باصطلاح مبارزه برای خود در درون حماس که سازمانی مبارز جلوه کرده بعنوان کادر رهبری اراده می کند در یک شبیخون که نیروی های دفاعی اسرائیل ؟؟!! هم خواب هستند حمله موفقیت امیز انجام دهد ( بدون در نظر گرفتن هزینه فایده وتوان طرف مقابل ) حمله انجام می شود گفته اند هزار نفر کشته شده اند
خوب این بهانه خوبی است برای اسرائیل تا برای نابودی ( آنچه که نیاز است برای خاورمیانه جدید انجام شود وارد عمل گردد (همانند ۱۱ سپتامبر) نیروهای هدف این فرصت را از دست ندهد
دیدیم که پی آمد عملیات ۷ اکتبر چه فجایعی را برای انسان های بیگناه بوجود آورد که دل هر انسانی را بدرد می آورد
اکنون گریه وزاری و بجنگ تا بجنگیم چیزی جز منافع ان های که معتقدند ۸۵ درصد از مردم کره خاکی مصرف کننده بی مصرفند را تامین می کند ؟؟؟
تفکر و اگاهی موتور حرکت اگاهی مردم است و مردمی که مسلح به ان نباشند چه مردم عادی همانند من وجه با صطلاح روشنفکر که دم از مردم داری می زند ولی در مسیر حرکت به حسین ش می پیوندند بهتر از جرز دیوار چیز دیگری هست
روز روزگارتان توام با اگاهی وشناخت ابتدا از خود و سپس کره خاکی
س ع:
ازدیدگاه نظامی عرض کردم وگرنه ازدیدگاه اخلاقی حوثیها درمقابل ظلم ازمظلوم حمایت عملی میکنند ولی تداعی کننده یک دست صدا ندارد است،چرا که با چندتا موشک پرتاب کردن باعث توقف وحشیگری صهیونیستها که نشدن بلکه باعث انهدام زیرساختهاییمننیهاشدن،انگاری انتحارکردن،کما اینکه یاک انتحاری برای رسیدن بهدف خودش را نابود میکند تا دشمنش را هم خسارت بزند،اما ازعقلانیت بدوراست
Azadeh:
ما درد زیادی از ناحیه ی رنج مردم فلسطین میکشیم ولی به نظر میرسه مفهوم اصلی جنگیدن در بین انسانها جا نیفتاده ما میجنگیم تا بدی رو برطرف کنیم یا حقی رو برپا کنیم ولی در فرهنگ انسانی دوره ی ما ، ما انسانها میجنگیم تا عقده های قدرت طلبی حقارت ها و خصومت ها و نفرت ها رو برطرف کنیم
هیچ حرکت رو به بالای انسانی در کار نیس
علی اکبر:
بنده هم از نظر نظامی گفتم
آمریکایی ها باتوجه به خساراتی که دیدند تن به توقف جنگ دادن
صهیونیست ها هم چنانچه متحمل هزینه میشدند،اینطور بی پروا جنایت نمی کردند
Azadeh:
به نظرم همینگروه های ملی مذهبی فراخوان بدن )فقط فراخوان منسجم تر تا تعداد به دویست تا سیصد تن برسه )در مقابل سفارت عربستان یا کویت تجمع اعتراضی داشته باشیم که در برابر کشتار فلسطینیان تصمیم بهتر یا بازدارنده ای بگیرن
جعفر حاج سید جوادی:
هر نوع فراخوان از این دست بدون اینکه نشان داده شود ایده اش حکومتی نیست بر فنا است .
توی فضای مجازی شاید بشود کمپین زد .
البته که به ناحق دارد در فلسطین نسل کشی می شود .
شما کوشش کنید یک کمپین را فعال کنید .
🙏
Azadeh:
خب نام خود اقای باقی کافی است که نشون داده بشه حکومتی نیس
والا خودم ارتباطات چندانی ندارم گاهی دیگران رو ترغیب به کمک مالی میکنم چون شرایط بچه های فلسطینی اصلا خوب نیس
جعفر حاج سید جوادی:
بله عزیزم این کمپین گذاشتن موثر است .
من دلم می خواست که جامعه ما یک دست باشد .
آقای باقی در مرتبه ای است که رئیس یک پژوهشکده فلسفی – حقوقی – سیاسی ملی باشد .
🙏💚🙏
ما هم در آن پایه و مایه از ایشان استفاده کنیم .
🙏
Emad Baghi:
با سلام و تشکر از پیشنهاد ارزشمندتان و سپاس از لطف شما و جناب آقای حاج سید جوادی.
وضع کودکان غزه انسان را پریشان میکند همانطور که در سودان و ایران و جاهای دیگر اگر کودکان در معرض محرومیتهای دارویی و غذایی و اب و …باشند هر انسانی پریشان میشود اما غزه یک وضعیت استثنایی دارد آن هم این است که در محاصره کامل است و امکان هیچگونه کمک رسانی وجود ندارد و سازمانهای حقوق بشری هم بارها به این وضع تراژیک اعتراض کرده اند اما اسرائیل ذرهای از محاصره و مرگ تدریجی ۲ میلیون نفر کوتاه نیامده تا اینکه ترامپ در آستانه سفرش به خاورمیانه در یک حرکت نمایشی و تبلیغاتی دستور داد که کمکهای حقوق بشردوستانه به غزه انجام شود که از جزئیات آن اطلاعی در دست نیست و اگر هم چنین کاری موقتاً انجام بشود تحت نظارت و کنترل خود آنهاست.
اما همه اینها رافع تکلیف نیست و باید راهی برای پیدا شود.
س ع:
آتش بسش بخاطر سفر ترامپ به منطقه بود،للآن ماموریت را به نتانیاهو وحشی داده ،فعلا سه بندر یمن را دستورتخلیه داد،که فاجعه بعدی در راهست،،،هرچند حوصییها چیزی برای ازدست دادن ندارند،داستان احضار شاخدارها توسط سلیمان نبی شد گاومیش وفیل وکرگدن و..راه افتادن درمسیر یک حلزون هم همراهشان شد گاومیش ازحلزون سوال کرد توبرای چی همراه ما حرکت کردی،حلزون یک بادی توغبغب انداخت گفت مگه نمیدونی حضرت سلیمان شاخدارهارو دعوت کرد ،،،
Azadeh:
سلام و درود
تشکر از شما که توجه کردید
راستش توی پیج های بچه های فلسطینی دریافت کمک مالی رو فعال کردن دوستی از غزه گفت ما فقط تونستیم برنج ذخیره کنیم و برنج اینجا خیلی گرونه ولی غذای اصلی شون ارد هست که سازمان های جهانی بهشون میرسونن ومن خودم چون حساب پیپال ندارم امکان کمک مستقیم ندارم ولی اغلب براشون مینویسم در جبرانش از طریق ایران کمک میکنم
امیدوارم شرایط شون بهتر بشه
بله تا اونجا که ممکن هست کمک به بچه های محروم ایران رو هم فراموش نمیکنیم که طبیعتا بیشتر وظیفه داریم
علی اکبر:
با این وصف، بعد از خروج ترامپ از منطقه، درگیری آمریکا و یمن مجددا شروع میشه!
خیلی بعیده
Parastook:
فطرت انسانی عمل حوثیهای یمن را مشروع و تایید می کند، قواعد حقوق بینالملل مدتهاست که پایمال و نقض شده است، زور بر جهان حاکم بوده و هست و خواهد بود!