✍️ قوه قضاییه مکلف است طبق قانون، خبر محکومان به اعدام را همراه با تصاویرشان انتشار عمومی بدهد اما با وجود امتناع از این قانون، آمارهای غیر رسمی درباره تعداد اعدامها، هولناک است. گفته میشود فقط در ماه اکتبر ۱۶۱ نفر اعدام شدهاند. افزون بر اخبار رسمی و پراکنده اعدام ها در رسانه های داخلی، هر کسی که اعدام میشود نیز خانواده و خویشاوندانی دارد و اخبار آن مخفی نمیماند.
چرا قوه قضاییه رسماً درباره آمارها اعلام نظر نمیکند؟ چرا کسی پاسخگو نیست؟
از تجربه جهانی که بگذریم تجربه ۴۵ سال گذشته ایران هم نشان میدهد اعدام درمانی بازدارنده جرم نیست.
به گشاده دستی در اعدامها پایان دهید. قطعاً نمیتوانید ادعا کنید در این حجم از اعدامها خطا وجود ندارد و نمونههای فراوان و مستندی داریم که فراوانی خطا را اثبات میکند. این سخن امام علی را آویزه گوش خود کنید که هیچ چیز همانند خون ناحق، کیفر الهی را نزدیک نمی کند( نامه ۵۳ نهج البلاغه).
۷ دی ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ دسامبر ۲۰۲۴
📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
www.emadbaghi.com
ابراز نگرانی شدید کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از موج اعدام در ایران
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/persian/articles/cx2n492e519o.amp
اعدام ۱۶۱ نفر در یکماه
یکی از نظرات در اینستاگرام و پاسخ آن:
@hosein.argavani
نمیدانم این خبر تا چه حد صحت دارد که گفته میشود یکی از علل اعدامهای اخیر، تخلیه چشم زندانیان، قبل از اعدام، برای پیوند زدن به چشم فرماندهان حزب الله لبنان است که در عملیات انفجار پیجرها نابینا شدهاند.
Emadeddinbaghi:
اینها اراجیف ساخته معاندین است و مرغ پخته را به شگفتی وا می دارد. سازندگان این حرف ها برای مخاطب خود ذره ای عقل قایل نیستند چون اولا جنازه اعدامی ها تحویل خانواده می شود و اگر چنین بود عکس و فیلم از ان تهیه می شد.
ثانیا آنها که به امارات و جاهای دیگر رفتند چشم شان تخلیه شد ولی انها که به ایران امدند اعلام شد که بخاطر پیشرفت چشم پزشکی ایران، چشم ها تخلیه نشد.
تعدادی از نظرات در کانال تلگرام:
M3:
همه جات گرم زدی تو خال ؟
اگر لطف کنی آماری به تفکیک علل اعدام ها چی بوده ؟
سن آنها و نوع جنسیت ممنون میشم
Ali:
درود بر شما جناب باقی.
به امید روزی که این قانونِ وحشیانه و ماقبلِ تمدن با یک اجماعِ بین المللی در تمامِ کشورهایِ دنیا برچیده شود و هیچ چوبه یِ داری در جهان باقی نماند.
Mojib Mojibi مجید کشانی:
منع اعدام بدون ارتقاع فرهنگ جامعه جز تخریب فرهنگ جامعه ثمری ندارد
Mah Laj:
قانونی که تکلیف انتشار اسم و تصویر فرد اعدام شده را بعهده قوه قضاییه گذاشته کدامست؟ آیین نامه، عکسبرداری رو منوط به اجازهی قاضی کرده
Emad Baghi:
آیین نامه نحوه اجرای احکام اعدام، رجم، سلب، قتل یا نقص عضو، موضوع تبصره یک ماده ۲۸ قانون تشکیل دادگاههای کیفری ۱ و ۲ و شعب دیوان عالی کشور. مصوب ۲۰ تیر ماه ۱۳۶۸ و تصویب مجدد ۱۵ اردیبهشت ۱۳۷۰ قوه قضاییه. در ماده ۲۱ میگوید: خبر اجرای حکم با ذکر نوع جرم و خلاصه رای دادگاه در روزنامهها منتشر میگردد.
Emad Baghi:
قطعاً همینطور است. در این زمینه و خصوصاً تکلیف حکومت برای زمینه سازی فرهنگی، به صورت مفصل در فرازهای مختلف کتاب حق حیات بحث شده است
Hamid.n:
در امریکا با این همه امساک دراعدام، امارها نشان میدهد تعداد قابل توجهی از اعدامیها را به اشتباه اعدام کردند.
اقای اژه ای چهره ای معقول از یک رئیس قوه را در مرعی و منظر نشان میدهند(برخلاف روئسای قبلی که چهره سیاسی داشتند) اما از طرفی مصاحبه میکنند که اجرای حدود در دوره ایشان بدون اغماض انجام میشود . مثلا چند وقت پیش درباب قطع ید، عنوان کردند که بیشترین قطع را در ادوار گذشته داشته اند.
اگر چشم به فردای ریاست قوه قضاییه دوخته اند، این راهش نیست. ا