به نظر ميآيد براي حل مشكل خشونت عليه كودكان در نوع سلب حیات، بزرگترين مانع، وجود تفكرسنتي فقهي است و تنها راه حل آن ارايه اجتهادي نو براي تاثيرگذاري بر نظام قانونگذاري در اين زمينه است. موضوع اعدام های نوجوانان به معنایی که امروزه در جهان مطرح است و از آن به عنوان اعدام زیر18 سال یاد می کنند به دليل اينكه تاكنون به مثابه يك مسئله مستحدثه در فقه مطرح نبوده لذا تتبع و اجتهادي در اين زمينه صورت نگرفته است و در نتيجه در سنت فقهي متقدم و متاخر هيچ بحث مستقل يا حاشيه اي نيز در زمينه منع اعدام كودكان زير18سال وجود ندارد. همين امر يكي از دشواري هاي تحقيق بود زيرا در اين زمينه بايد به جاي مراجعه به منابع و نظريات ديگران وبررسي آنها نخست به توليد نظريه و ادبيات موضوع و تاسيس بحث بپردازد.
در این اثر افزون بر بررسی ریشه ها و چاره های فرهنگی و فقهی و ارائه 15 قاعده و اصل حقوقی دال بر حرمت شرعی و منع عقلی و حقوق بشری اعدام های زیر18 سال، به گزارشی از پرونده های محکومان زیر18 سال در سه دهه اخیر پرداخته است.
جـدا از اینکـه ایـن اثـر، برگـی از تاریـخ ادبیـات حقوقـی و فقهی ماسـت اما باگذشـت زمـان هنـوز اعدام هـای زیـر 18سـال مسـئله جامعه ماسـت و بـه همیـن دلیل انتشـار ویرایـش تـازه آن ضـروری می نمود.
امیـد اسـت کـه به زودی ادامـه این بحث و انتشـار دوبـاره این کتاب، سـالبه به انتفـای موضـوع شـود و مباحـث آن فقط بـرای تاریخ فقـه و حقوق بمانـد هرچند قواعـد مـورد بحث در کتـاب، فراتر از ایـن موضوع بـوده و همواره کاربـرد دارند.