عبادي: سلطاني وكالت افراد سياسي را بدون هيچ چشمداشتي برعهده ميگرفت
محمدي: با رويكرد اخلاقي بايد به پروندههاي سياسي نگاه كرد
باقي:سلطاني را فعال سياسي نميدانم بلكه شخصيت برجسته حقوقي ميدانم
تهران- خبرگزاري كار ايرانجمعه 20 آبان 1384
جمعي از فعالان سياسي، حقوق بشري و دانشجويي صبح امروز با حضور در منزل عبدالفتاح سلطاني؛ وكيل دادگستري و عضو هيات مديره كانون وكلاي دادگستري مركز كه در بازداشت به سر ميبرد با خانواده وي ابراز همدردي كردند.
به گزارش خبرنگار “ايلنا”، در ابتداي اين مراسم، شيرين عبادي؛ رئيس كانون مدافعان حقوق بشر و يكي از وكلاي عبدالفتاح سلطاني با بيان اين كه سلطاني با نگاه حقوق بشري وكالت افراد در پروندهها را برعهده ميگرفت، تصريح كرد: ايستادگي سلطاني قابل تقدير است چون سلطاني به 65 سوال بيربط با موضوع پروندهاش پاسخ نداده است كه اين نشان از ايستادگي وي دارد.
وي افزود: سلطاني با وجودي كه مي دانست وكالت پروندههاي سياسي هزينهبر است اما وكالت افراد سياسي را بدون هيچ چشمداشتي برعهده ميگرفت.
ابراهيم يزدي؛ دبير كل نهضت آزادي ايران نيز در اين مراسم ضمن تأكيد بر نقش همسر عبدالفتاح سلطاني، گفت: در آمريكا هر كس كه دكترا ميگرفت و متاهل هم بود، ديپلمي هم به خانمش اعطا ميشد كه اين نشان از پايداري و استقامت و تشويقهاي زنان در كارهاي همسرانشان است.
يزدي با بيان اين كه شجاعت سلطاني در پذيرش وكالت پروندههاي سياسي قابل تقدير است، تصريح كرد: سلطاني با پذيرش وكالت افراد سياسي و به خصوص ملي مذهبيها شجاعت خود را به اثبات رسانده است.
در ادامه اين مراسم، حسن يوسفي اشكوري؛ فعال سياسي نيز در سخناني با تاكيد بر نقش وكيل در سير پروندهها، گفت: حضور وكيل در تحقيقات الزامي است. برخي اوقات زندانيان از حقوق خود بياطلاعند، اتفاقا هر بلايي كه بر سر زندانيان مي افتد به خاطر عدم حضور وكيل در سير تحقيقات پرونده است.
وي، شجاعت سلطاني در پذيرش وكالت افراد سياسي را تحسين كرد و گفت: مبارزه در راه احقاق حق به يك فرد و گروه ختم نميشود، بلكه تا زماني كه ظلم باشد، مبارزه نيز هست. با بازداشت سلطاني اين غائله به پايان نميرسد.
يوسفي اشكوري با ابراز اميدواري نسبت به اين كه هر چه زودتر عبدالفتاح سلطاني آزاد شود، خاطر نشان كرد: زنداني بودن سلطاني به نفع هيچ كس نيست، نه به نفع جامعه است و نه به نفع حاكميت.
فريده غيرت؛ نايب رييس كانون وكلاي دادگستري مركز و يكي از وكلاي عبدالفتاح سلطاني با انتقاد از عدم اجازه به وكلا براي ملاقات با سلطاني، گفت: در ملاقات اوليهاي كه به بازپرس پرونده داشتيم، ايشان اتهامات را براي ما بازگو كرد و ما نيز تاكنون آن را به رسم امانت و به لحاظ قانوني افشا نكرديم اما بعدها متاسفانه از سوي دادستاني تهران اعلام شد كه اتهامات سلطاني جاسوسي است، در حالي كه بازپرس پرونده به صراحت اعلام كرده بود كه اتهام سلطاني جاسوسي نيست. سلطاني با كمترين بهره مالي بيشترين بهره وري را در احقاق حق داشت.
وي اضافه كرد: از روز هشتم مرداد كه سلطاني دستگير شد به دفعات خواستار ملاقات با موكلمان شديم اما هر بار اعلام كردندكه سعي مي كنيم تلاش مي كنيم اما متاسفانه هنوز در اين مورد و در مورد پرونده سلطاني تصميمياتي اتخاذ نشده است.
غيرت مدعي شد: بارها از طرق مختلف حتي از طريق دادستان تهران سعي كرديم با سلطاني ملاقات كنيم اما هر بار از سوي دادستاني تهران شنيده شد كه همين هفته يا هفته ديگر مقدمات انجام ملاقات فراهم ميشود.
در ادامه اين مراسم، نماينده سازمان معلمان ايران در سخناني اظهار داشت: لزوم استقرار دموكراسي دسترسي به لايههاي زيرين جامعه است كه حاكميت قصد دارد ما را از اين حق محروم سازد.
وي افزود: بنده بازداشت سلطاني را يك فرصت مي دانم تا از اين طريق بتوان با لايههاي زيرين جامعه ارتباط برقرار كرد.
تقي رحماني از فعالان ملي مذهبي نيز در سخناني با ذكر ايام بازداشت خود، گفت: بنده در دهه 60 در 10 دقيقه محاكمه به 10 سال حبس محكوم شدم كه هشت ماه آن را تحمل كردم. در دهه 70 در دو دقيقه محاكمه به دو سال حبس محكوم شدم كه سه سال حبس كشيدم در دهه 80 نيز تاكنون دو سال حبس را تحمل كردم.
وي افزود: بايد اعتراض كنم كه در دهه 80 اين سلطاني بود كه ما را با حقوق خود آشنا كرده، خصيصه اصلي سلطاني پايداري در اعتقادات خود بود. سلطاني بارها مقابل برخوردهاي خودسرانه ايستاد.
رحماني ادامه داد: اميدوارم به جايي برسيم كه نهادهاي مدني متعدد و منسجم در كشور تاسيس شود، چون با وجود اين تعداد نهاد مدني حاكمان نميگذارند اين نهادها به لايههاي زيرين جامعه دست يابند. اگر امروز 100 نماد مدني از سلطاني دفاع ميكردند، نگهداري وي در زندان كاري سخت بود. براي داشتن چنين نهادهايي به شجاعت سلطاني نياز داريم.
فريبرز رئيسدانا؛ عضو كانون نويسندگان ايران نيز در اين مراسم به نمايندگي از اين كانون و اهالي قلم، گفت: به عنوان عضوي از جامعه اهل قلم آمدهام تا با خانواده سلطاني و همكاران وي دست دوستي بدهم و تجديد عهد كنم. چشم مردم آگاه ايران به ويژه روشنفكران و پژوهشگران به راه سلطاني است.
وي تأكيدكرد: سلطاني را آزاد كنيد، امروز خيلي بهتر از فرداست.
در ادامه اين مراسم عمادالدين باقي؛ رئيس انجمن دفاع از حقوق زندانيان اظهار داشت: بنده سلطاني را يك فعال سياسي نميدانم بلكه يك شخصيت برجسته حقوقي مي دانم. با شناختي كه از سلطاني دارم مطمئن هستم انتساب اين اتهامات (جاسوسي ) به وي، غير قابل تصور است و در واقع نوعي ترور شخصيت وي است.
باقي، انتساب اتهام جاسوسي به سلطاني را موجب هتك حيثيت و حرمت سلطاني دانست و گفت: همگان ميدانيم كه طبق آئين دادرسي كيفري نميتوان اتهام فردي را پيش از قطعيت يافتن حكم وي بازگو كرد، متأسفانه در كشور اين گونه معمول شده است كه اول افراد را مي گيرند سپس به دنبال جمعآوري ادله اتهامات ميروند.
وي تصريح كرد: اگر فرض را بر صحت اتهامات سلطاني بگذاريم، بايد بگويم كه هر فرد زنداني داراي حقوقي است كه بايد رعايت شود. چهار ماه از بازداشت سلطاني ميگذرد اما از ابتداي تشكيل پرونده براي وي شاهد تخلفات عديدهاي در پرونده وي بودهايم.
باقي ادامه داد: نيازي نيست به سراغ حقوق بشر رويم بلكه با رعايت همين قوانين داخلي خود ميتوانيم به اين تخلفات خاتمه داد.
نرگس محمدي؛ عضو انجمن دفاع از حقوق زندانيان نيز در ادامه اين مراسم با بيان اين كه با سه رويكرد حقوقي و قضايي، رويكرد سياسي و رويكرد اخلاقي و انساني ميتوان به پروندههاي سياسي نگاه كرد، گفت: تاكيد من در اينجا بر رويكرد اخلاقي و انساني به پرونده هاي سياسي است. چندي پيش رئيس قوه قضاييه بخش نامهاي را صادر كرد كه طبق آن تعرض به حقوق خانوادههاي متهمان جرم است اما در اين مدت چقدر شاهد تضييع حقوق بوديم. سوال من از رئيس قوه قضاييه اين است كه آيا نظارتي بر اين بخشنامه ميشود؟، آيا اگر اعتراضي از سوي خانوادههاي متهمان شود، رسيدگي ميشود؟ آيا خانوادههاي زندانيان سياسي حق زيست ندارند؟ آيا در تفتيش منازل حقوق خانواده ها رعايت ميشود؟
محمدي افزود: متاسفانه در بازرسي از منازل مستنداتي جمع آوري ميشود كه ارتباطي به موضوع اتهام ندارد. متأسفانه بخشي از قوه قضاييه هيچ مرزي براي تجاوز به حقوق خانوادهها ندارد.
عبدالله مومني؛ دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت نيز در اين مراسم در سخناني وجود سلطاني را قوت قلبي براي دانشجويان دانست و گفت: سلطاني به دليل پذيرش وكالت دانشجويان حق زيادي برگردن دانشگاه و دانشجويان دارد. دانشجويان مرهون روشنگري هاي سلطاني است كه بدون هيچ چشم داشتي وكالت آنها را مي پذيرفت.
محمد سيفزاده؛ عضو كانون مدافعان حقوق بشر و يكي از وكلاي عبدالفتاح سلطاني نيز در اين مراسم با بيان اين كه سلطاني به شدت در مقابل تخلفات ايستادگي ميكرد، گفت: سلطاني روزي كه به زندان رفت به ما اعلام كرد كه عليه قضاتي كه براي وي پرونده تشكيل دادهاند شكايت كنيم.
وي در مورداتهام انتسابي به موكلش گفت : در ملاقاتي كه با باز پرس پرونده داشتم به صراحت اعلام شد كه اتهام سلطاني جاسوسي نيست حتي بازپرس ميگفت كه نظر من بر 10 ميليون تومان قرار وثيقه است.
سيفزاده اضافه كرد: به اعتقاد بنده بازداشت سلطاني ضربه زدن به كانون وكلاي دادگستري بود كه با دستگيري سلطاني شروع شد. نميتوان با مردمي كه در راه احقاق حق و اجراي قانون كار مي كنند، چنين رفتار كرد. بنده چندان نسبت به موضوع بازداشت سلطاني بدبين نيستم اگر درست حركت كنيم.
محمد علي دادخواه؛ عضو كانون مدافعان حقوق بشر و يكي از وكلاي عبدالفتاح سلطاني نيز در اين مراسم اظهار داشت: به اعتقاد بنده كشور ما افقهاي گستردهاي را پيشرو دارد. امروز ديگر هيچ حكومتي نميتواند به نقض حقوق بشر افتخاركند اگر احيانا مرتكب نقض حقوق بشر ميشود، آن را تكذيب ميكند. اميدوارم سلطاني هر چه زودتر آزاد شود، چون وي مرتكب گناهي نشده و صرفا به خاطر دفاع از حق به زندان افتاده است.
در پايان اين مراسم نيز معصومه دهقان؛ همسر عبدالفتاح سلطاني در سخنان اظهار داشت: هنوز نميدانم كه همسرم به چه اتهامي در بند است. هر وقت به باز پرسي مراجعه ميكنم، ميگويند كه پرونده در اخيتار ما نيست و در اختيار دادستاني است.
وي افزود: در ملاقاتي كه با سلطاني داشتم، وي اظهار داشت كه سه اتهامش شكايت دادستان تهران, تبليغ عليه نظام و افشاي اسرار پرونده جاسوسان هستهاي است. مگر در پرونده متهم اسرار محرمانه يافت ميشود كه سلطاني به اتهام افشاي آن در بند به سر مي برد. انتساب اين اتهام در حالي است كه خود وزارت اطلاعات در گزارشاتش حتي يك بار هم كلمه جاسوسي به كار نبرده است.
دهقان ضمن انتقاد از عدم اجازه ملاقات با سلطاني، گفت: هنوز براي ما مبهم است كه سلطاني به چه جرمي در زندان به سرمي برد
سلا م آقاي باقي مي بخشيد كه در نظر خواهي مطلب شما كه هيچ ارتباطي به نوشته شما ندارد كامنت مي گذارم ، يه خبر خيلي مهم در دانشگاه صنعتي شاهرود سه شنبه 23/8/84 قراره يادوراره اي به نام شهداي استشهادي فلسطين برقرا بشه و در آخر اين ياد رواره از داوطلبين نام نويسي بشه ، جو خيلي بدي تو دانشگاه حاكم شده انجمن عملا هيچ كاره است وحتي بسيج ، به اسم بسيج يه قدرت خيلي بزرگتر داره اين بار از طريق دانشگاه وارد مي شه خواهش مي كنتم اي خبر رو انعكاس بدين و ما رو راهنمايي كنيد !!
allergies asthma
allergies asthma
Male Couple
Read more about Male Couple