سايت بازتاب-۲۵ آبان ۱۳۸۵ – بعد از ظهر ۱۷:۱۳ كد خبر: ۵۳۲۸۱
پس از انتشار خبر «فوايد ناشناخته جام جهاني براي دانشجويان نورچشمي» برخي گروه ها با عبارات عجيبي بازتاب را مورد لطف! خود قرار دادند، اما اعلام برخي شعارها توسط آنان در کنار افشای برخی اطلاعات، نگرانيهايي را در خصوص صداقت جريان دانشجويي به وجود آورده است.
به گزارش خبرنگار «بازتاب» گروه موسوم به “سازمان ادوار تحكيم” در اطلاعيه جديد خود، به درستي تأكيد كرده كه هرگونه دخالت خارجی یا اختصاص بودجههای مسئله برانگیز از سوی قدرتهای جهانی، نه تنها مشکلگشای کشور ایران نیست، بلکه این گونه حمایتها و دخالتها جنبش تحول خواه مستقل ایرانی را بیشتر در معرض تهدید اقتدارگرایان قرار خواهد داد.
اين در حالي است كه اقدامات برخي چهره ها در تعامل با اين تشكل، ابهامات زيادي را در صداقت اين شعارها به وجود آورده است.
به گفته برخي منابع در سازمان ادوار تحكيم، اكبر عطري قصد داشته تعداد زيادي از افراد شناخته شده مرتبط با این سازمان را جهت حضور در اين دوره ها دعوت كند كه در دوره اول قرعه به نام 4 تن افتاده و اعزام مابقي به زمان مناسب ديگري موكول شده است.
جالب آن كه پس از بازگشت اين افراد از آلمان، در شرايطي كه دبيركل سازمان نيز در بازداشت بود، گزارش اردوي خود را به سايرين داده اند.
اين گزارش مي افزايد: همان گونه كه در توضيحات عمادالدين باقي درباره دوره هاي آموزشي خارجيها آمده، فيلم مربوط به انقلابات رنگين، در اين دوره نيز به نمايش درآمده و در خصوص ويژگيهاي آن توضيح داده شده است.
فيلم مذكور مشابه فيلم تهيه شده در يكي از كشور هاي خاور دور است كه در مقطعي توسط دبير كل سازمان فوق جهت نمايش در بين اعضاي آن به صورت دست به دست در حال گردش بوده است .
درگزارش واشنگتن پست كه در سايت عمادالدين باقي هم نقل شده، آمده است:
همسر باقي به دليل انجام بازجويي قادر به مصاحبه نبود، اما خود باقي به نقل از وي گفت آموزشهاي کارگاه تنها شامل موارد پيشپاافتاده در زمينه حقوق بشر بود. در جلسات ديگر مهمترين بخش ، شورشهاي مردمي در صربستان، اوکراين و جاهاي ديگر بود. اين چهار نفر ايراني تنها مخاطبان اين کارگاه بودند و توسط برگزارکنندگان مکان اقامتشان از يک هتل به هتلي ديگر تغيير مي کرد تا بنا به گفته باقي فضايي از مخفيکاري و انجام کارهاي سرّي را به وجود آورند.
باقي به دوستش نوشت: «ميدانيد که ما در چه وضعيّت حساس و آسيبپذيري به سر مي بريم. دعوت ما به چنين کارگاهي کار نادرستي بود.»
پيتر آکرمن، رئيس گروهي در واشنگتن که مسئوليت بخشي از اين کارگاهها را بر عهده دارند مخالف توصيفي است که باقي از اين کارگاهها به دست ميدهد. آکرمن ميگويد مرکز بينالمللي برخوردهاي غيرخشونتآميز ترويجکننده امکان تغييرات صلحآميز با تأکيد بر تجارب ساير کشورهايي است که پيش از اين رژيمهاي سرکوبگر بر آن حاکم بودند، اين همان چيزي است که در فيلم «نيروي قدرتمندتر» در دبي به نمايش درآمد.
گروهي که از جانب باقي به دبي اعزام شده بودند با اعلان اينکه کارگاهها آن چيزي نبود که آنها انتظارش را داشتند، پيش از موعد به ايران بازگشتند. حضور آنها در اين کارگاهها پيامد آني در پي نداشت، هر چند سرويسهاي امنيتي حکومت از آن اطلاع داشتند. به گفته باقي اداره حراست وزارت علوم چهار ماه پيش در زمان تحقيق براي دورهي کارشناسي ارشد، از دخترش در مورد اين سفر سؤالاتي مطرح کرده بودند.
سپس در ۱۲ فوريه با انتشار گزارشاتي در مورد طرح بوش، افصحي دستگير ميشود. چهار روز بعد احسان کمالي دانشجوي حقوق در پمپ بنزين بازداشت ميشود. هر دو اين افراد اکنون در سلول انفرادي در زندان اوين در شمال تهران هستند و وضعيّت آنها نامعلوم است.
همسر و دختر باقي سهشنبه پيش به دادستاني احضار شدند و اين درست روزي بود که خبرنگار واشنگتن پست طبق قراري که پيش از اين گذاشته شده بود به دفتر باقي رفت. خانمها به مدت سه روز و تا پاسي از شب توسط مأموران سعيد مرتضوي، مجري بسيار خوفناک اوامر حکومتي، مورد بازجويي قرار گرفتند.
بنا به گفته ديپلماتهاي خارجي در تهران پس از انتخاب محمود احمدينژاد به سمت رياست جمهوري و رويارويي با جاهطلبيهاي هستهاي ايران، فشار بر افراد بيشتر شده است.
باقي ميگويد: کساني که اين کارگاه را برگزار کردند نمي دانند که ما اينجا در چه وضعيتي زندگي ميکنيم. ما در اينجا مرتضوي را داريم با دستگاهي که پشتيبان اوست. طرف ديگر امريکا را دارد با پولش. فشار بر روي کساني است که به دنبال ترويج حقوق بشر در داخل کشور هستند…