مسئول خون های به ناحق ریخته
معیار حقیقت
برگزیده از متن: در دیدگاه ما انسان اصالت و کرامت دارد. در دیدگاه حقوق بشری که انسان در منظومه فکری حقوق بشر مرکزیت دارد، اصیل ترین معیار حقیقت این است که به سود مردم باشد. هرچه به سود خلق باشد حقیقت است. این معیاری است که هم با خرد و هم با مصلحت و هم با حقوق و حقوق بشر و هم با دین سازگار است و پشتیبانی می شود. خیرالناس من انفع للناس. این حدیث از پیامبر است. مرحوم آیت الله منتظری زیاد از این حدیث استفاده می کردند.
جالب این است که در قران برای بیان حق و باطل همین معیار به کار رفته است. فَأَمَّا الزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفَاءً وَأَمَّا مَا يَنْفَعُ النَّاسَ فَيَمْكُثُ فِي الْأَرْضِ (الرعد: 17).
سیاست خارجی، قانون، برنامه و هرچیزی به نفع عامه مردم باشد حقیقت دارد. هم در روایت و هم در قرآن می گوید ناس یعنی عامه مردم نمی گوید خودی ها و حزب اللهی ها بلکه حزب اللهی و غیر حزب اللهی یعنی همه مردم را در بر می گیرد لذا اینکه بگوییم باید دولتی تشکیل بدهیم که حزب اللهی باشد یا فلان کار را انجام دهیم که به سود حزب اللهی باشد خلاف حقیقت است. اگرشعارهای داده شده، کشور را منزوی کند و منافع را از مردم دور کند هرچند اربابان قدرت منافع شان سرجای خود باشد این خلاف حقیقت است. طبق ایه مذکور دین هم تا وقتی حقیقت دارد که بسود مردم باشد و هرجا به سود مردم نبود بدانید دیگر دین نیست و حقیقت نیست.
عوامل گسترش خشونت و راههای مهار آن- بخش چهارم
اپیدمی شدن نیهیلیسم و نیهیلیسم نقابدار