پنجشنبه 10 دی 1383
توضيحات روزبه مير ابراهيمي درباره شبكه گرداننده گان سايتها
چهارشنبه 9 دی 1383
راديو فردا:در پاسخ به مقاله ای از نیما راشدان
یکشنبه 6 دی 1383
دو پرسش واره تاريخي
اخيرا در جريان مجادلات قلمي درباره مساله رفراندوم مقالهاي از نيما راشدان در پاسخ به عيسي سخرخيز بر روي سايت گويا منتشر شده است كه در آن با استناد به يك كتاب اتهاماتي را متوجه عبدالله نوري و شريعتي اردستاني كرده است.
نوشته او حاوي دو نكته اصلي است: 1 ـ آمار قربانيان انقلاب به نقل از كتاب بررسي انقلاب ايران به قلم عمادالدين باقي و مقايسه آن با پس از انقلاب. 2 ـ بيان اين پاراگراف كه: «همه ما به عبدالله نوري افتخار ميكنيم. اما اگر قرار به مرزبندي تاريخي شد گذشته ... سياسي همه و همه و نه فقط داريوش همايون و شاهين فاطمي را بايستي كه هوا كرد سند پايين متن صورت جلسه اي است با امضاي حجت الاسلام عبدالله نوري و شريعتي اردستاني كه توسط آيت الله منتظري منتشر شده است (به نقل از كتاب واقعيتها و قضاوتها) اگر خاطرتان نيست يادآوري مي كنم كه آقايان قرار بود نيروي مخفي حافظ ولايت فقيه تشكيل دهند و بند پنج اساسنامه آن لغت به لغت اينگونه بود:
واحد اطلاعات و تحقيقات وظيفه دارد كليه عوامل ضد انقلاب و جاسوسهاي بين المللي را شناسايي و براي هركدام تشكيل پرونده دهد و درصورت نداشتن مدرك و محرز بودن خطرناكي آنان – آنها را ربوده و اعدام نمايد.
آقايان و خانمها توجه كنيد در صورت نداشتن مدرك آنها را ربوده و اعدام نمايد حالا بفرماييد اگر قرار به مرز بندي تاريخي باشد بايد با عبدالله نوري مرز جنايت بست يا با رضا پهلوي؟»
در پي انتشار اين مقاله ابهاماتي پديد آمد و پرسشهايي مطرح شد. عمادالدين باقي نويسنده و پژوهنده تاريخ درباره اين سند و نيز برخي اشارات درباره تحقيقات تاريخي به اين شبهه جواب داده است، كه درپي ميآيد.
سايت رويداد
پيرامون دمكراسىخواهى و جامعه بىهنجار و پرالتهاب ايران
رادیو المان 26.12.2004
گفتگو: داود خدابخش
آيا دمكراسىخواهى يك گفتمان نخبهگرايانه است؟ اگر چنين است، پس نقش مردم در اين ميان چيست؟ آيا جنبش حقوقبشرخواهى جزئى از جنبش دمكراسىخواهى نيست؟ جامعه پرتنش، بىهنجار و آنوميك ايران چگونه جامعهاى است؟ و البته پيرامون فراخوان براى رفراندوم قانون اساسى صداى آلمان گفتگويى داشت با عمادالدين باقى، روزنامهنگار و كوشنده حقوق بشر.
جمعه 4 دی 1383
دين با دموكراسي در تضاد نيست
عمادالدين باقي: دشمنان اصلي دموكراسي، دين را در تضاد با آن معرفي ميكنند
تاریخ می فروشیم ، بی اعتمادی می خریم / نگاهی به روند تغییر کتاب تاریخ دوره متوسطه
سه شنبه 1 دی 1383
بي خيال آقاي سحرخيز!
نيما راشدان
هم عرفى ، هم قدسى
ماهنامه جامعه نو شماره 23 دی 1383
شنبه 28 آذر 1383
وكيل مدافع عمادالدين باقي:پرونده باقي به شعبهي 36 دادگاه تجديدنظر تهران ارجاع شده است
وكيل مدافع عماالدين باقي دربارهي آخرين وضعيت پروندهي عمادالدين باقي توضيحاتي ارائه كرد.
چهارشنبه 25 آذر 1383
صاعقه در آسمان حقوق بشر ( در رثای احمد عثمانی)
_او كه ز هجرش فغان
_ پاييز احمد
_ يك روز پر اندوه
_ رخنه در خاک
مناظره: بررسي آماده بودن زمينه لازم براي عملي شدن برگزاري رفراندم در ايران
جمعه 20 آذر 1383
ارزیابی وضعیت حقوق بشر در ایران(در میزگردی با حضور عمادالدین باقی و کامبیز بهبهانی )
برگزار کننده: نرگس محمدی
مباحثه زير در دفتر روزنامه جمهوريت برگزار شد اما اين روزنامه نيز به سرنوشت جمهوريت در ايران گرفتار آمد و اسير تيغ توقيف شد و نتوانست امروز به مناسبت سالگرد اعلاميه جهاني حقوق بشر اين گفتوگو را انتشار دهد.
بحث بر سر حقوق بشر يكي از مباحث روز جامعه ايران است. طرح اين مسئله از آنجايي اوج گرفت كه مطبوعات با توقيف و فعالان سياسي – مطبوعاتي – دانشجويي با زندان آشنا شدند و در داخل كشور براي دستيابي به حقوق اساسي و شهروندي گفتوگويهايي به راه افتاد كه نهادهاي حقوق بشر خارج از كشور نيز به همنوايي برخاستند. البته كاروان مدافعان حقوق بشر سازمانهاي بينالمللي و سازمان ملل نيز از قافله جا نماندند و نقش خود را در بلند شدن همهمهها ايفا كردند.
اكنون بحث حقوق بشر در دانشگاهها و محافل حقوقي و روشنفكري، جايگاهي پيدا كرده و نهادهاي مستقل و مردمي نيز در حال شكلگيري است. كانون مدافعان حقوق بشر و انجمن دفاع از حقوق زندانيان نيز محصول اين دوران است.
در چنين روزهايي نتيجه بحث بر سر حقوق بشر توسط يكي از مدافعان حقوق بشر كه به اولويت جنبش حقوق بشرخواهي معتقد است با يكي از فعالان اين عرصه در خارج از كشور كه از آلمان به ايران سفر كرده بود، مصاحبه پيش رو است.
عمادالدين باقي فعاليت در حوزه حقوق بشر را به ساير فعاليتها ترجيح داده و حاضر به گفتوگو با صاحبان انديشه و فعالان و علاقهمندان اين عرصه نو پاست و كامبيز بهبهاني كه اكنون بيش از 70 سال سن دارد و در آلمان زندگي ميكند و به عنوان يك ايراني در كادر رهبري حزب سبز آلمان فعاليت ميكند، با مسئله حقوق بشر و از جمله پناهندگان به كشورهاي اروپايي از جمله آلمان آشناست.
بحث بر سر ارزيابي حقوق بشر در ايران، رفع موانع براي تحقق آن و نقش سازمانهاي داخلي و بينالمللي حقوق بشر در پيشبرد اين هدف، سئوالات و موضوعات مورد بحث ماست.
نرگس محمدي
یکشنبه 15 آذر 1383
گفتوگو با راديو فرانسه درباره لغو تجمع در كاخ دادگستري
اعتراض اتحاديه اروپا به بازداشتهای اخير در ايران
شنبه 14 آذر 1383
دشمني با مصدق به بهاي دفاع از كودتا (پاسخ دوباره به مقاله سيد محمود كاشاني)
چهارشنبه 11 آذر 1383
مهره هاى سياه و سفيد در كتاب تاريخ مدارس