یکشنبه 2 آذر 1399

مزن بی تأمل به گفتار، دم

پاسخی به سردار کوثری

عمادالدین باقی
جناب سردار اسماعیل کوثری به خبرآنلاین درباره فایل صوتی اختلافات داخل سپاه درسال63 گفته اند:
"من، هم آن گزارش را دیده ام و هم در جریان کامل آن جلسه بودم. سرمنشأ این موضوع جریان هایی هستند که وابسته به غرب هستند. افرادی مانند اکبر گنجی، عمادالدین باقی، سید مهدی هاشمی که در بیت منتظری بود و جریان منحل شده سازمان مجاهدین انقلاب".
من از خطاهای فاحش تاریخی در همین یک جمله کوتاه می گذرم؛ مانند اینکه "مهدی هاشمی در بیت منتظری بود"(در ابطال ادعا کافیست متن کامل گفتگویم با مستند قائم مقام را بخوانند) یا "جریان منحل شده مجاهدین انقلاب"، که نشان می دهد کسی که در یک جمله اش این همه خطا وجود دارد نیازمند دقت بیشتری در سخن گفتن است. دیگر اینکه من در برخی جلسات حاشیه ای مربوط به آن برنامه شرکت کرده بودم اما روز استیضاح در برنامه حضور نداشتم چون مدتی بود اخراج شده بودم و در آن جلسه آقای گنجی در خلال سخنان مفصلی که داشت، گفت: "ما چنین نیروهائی را در سپاه داشتیم. برادرمان باقی را که الان کتاب «حزب قاعدین» او دارد به‌سرعت فروش می‌رود، از مرکز تحقیقات بیرون کردند و گفتند راهش ندهید".
اما برخی افراد و حتی بعضی از دوستان بزرگوار مانند دکتر علوی تبار در یکی از مصاحبه های شان گمان کرده اند که من شخصاً نیز در آن جلسه حضور داشته یا حتی صحبت کرده ام. تا اینجای قضیه موضوع مهمی نیست و همه ما ممکن است در مورد خاطره های دور دچار اشتباه و لغزش در روایت بشویم اما برچسب زنی به شیوه سردار کوثری را چندمین بار بود که در این مدت توسط افراد مختلف و همسوی ایشان درباره ماجرای سپاه دیدم. آنها افرادی با گرایشات و تفکرات و روحیات کاملاً مختلف که در زمانهای مختلف نیز تغییر و تفاوت فکر و مسیر داشته اند را کنار هم می گذارند و یک برچسب فله ای می زنند. این شیوه آنقدر سست است که هر چه فکر کردم درباره آن مطلبی استدلالی بنویسم دیدم حرف غیرمنطقی که منطق بر نمی‌دارد! تنها راهش این است که با همین سبک، ما نیز همه مخالفان خود از این راویان محترم تا مجاهدین و سلطنت طلب و ریگی و چین و روسیه و چندین جریان دیگر را کنار هم بگذاریم و برچسب واحد بزنیم. آیا این شیوه سخن گفتن و قضاوت، صحیح ودرست وعادلانه است؟
خوب است که ما زنده ایم و کارنامه زندگیمان عیان و در دسترس است واینها اینگونه با پرچسب زنی، واقعیات را واژگون می کنند. تاریخ گویی هم آدابی دارد ولی متاسفانه همه چیز ما فعلا به هم می آید.
خداوند تدبیر و فرهنگ و هوش
نگوید سخن تا نبیند خموش(گلستان سعدی)

روزنامه اعتماد،شماره 4796 يکشنبه ۲ آذر۱۳۹۹ص ۳ توضیح بالا را با حذف بعضی از عبارات به صورت خبری منتشر کرده است.