وبلاگ مشرق عمادالدین باقی: مردم حق دارند از حکومت ایران سرپیچی کنند!
عمادالدین باقی: مردم حق دارند از حکومت ایران سرپیچی کنند!
کد خبر 989751تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۰
https://www.google.com/amp/s/www.mashreghnews.ir/amp/989751
«عمادالدین باقی»، از فعالان اصلاح طلب در یک مصاحبه که سایت جماران آنرا منتشر کرد با تأکید بر اینکه مسئله «امر به معروف و نهی از منکر» از سوی علما و از سوی نظام اسلامی درست فهمیده نشده و به مقولاتی مثل حجاب خلاصه شده است! در پاسخ به این سوال که "آیا مردم حق دارند هنگام مشاهده تخلفات حاکمان از حکومت سرپیچی کنند؟" می گوید: بستگی دارد در چه نوع حکومتی باشد. در یک حکومت دموکراتیک حق مردم است. در یک حکومت مبتنی بر ارزش حق امربه معروف و نهی از منکر هم حق مردم است چنانکه آیتالله منتظری در کتاب دراسات که در دهه 60 خیلی مورد استقبال بود و رئیسجمهور وقت آیتالله خامنهای به آن جایزه بهترین کتاب را داد گفتهاند که مردم حق سرپیچی دارند اما در یک حکومت خودکامه و فاشیستی مردم حق سرپیچی ندارند.
او می افزاید:
«در حکومتی که در قانون اساسیاش مدعی است همه چیز با اتکا به آرای عمومی اداره میشود. این حق مردم است که اگر راههای مدنی و قانونی مثل اصل 27 قانون اساسی بسته بود سرپیچی کنند و اگر حکومت با این حق مقابله کرد خودکامه است نه اسلامی و نه دموکراتیک!»[7]
*اظهارات باقی را بایستی در ادامه اظهارات اخیر علوی تبار دانست که گفته بود اغتشاشگران باید در صورت ورود به خیابان، نقاط حساس نظام را اشغال کنند[8] و ایضا در تکمله صحبت های حجاریان که موکدا اصرار دارد جامعه ایرانی عام البلوی شده و مردم به زودی با نیروهای امنیتی کشور درگیر می شوند!
اظهارات ساختارشکنانه باقی که البته در وهله اول بایستی پاسخ عقلانی به آنها داد همچنین در حالی است که محمدرضا تاجیک، دیگر تئوریسین اصلاح طلب اخیرا مدعی شده است در ایران آزادی اندیشه وجود ندارد.[9]
درباره اظهارات بالا باید تأکید کرد که این قبیل صحبت ها صراحتا ترویج فاشیسم است و با منطق هم سازگاری ندارد. زیرا از کجا معلوم که دریافت کسانی که فکر می کنند حکومت اشتباه کرده است درست باشد؟
مقیاس و معیار اعمال در یک کشور «قانون اساسی» است و قانون هم حدود و ثغور تشخیص تخلفات را مشخص کرده است.
یعنی در نظام اسلامی ملاک تفسیر اصل 27 که آقای باقی بدان اشاره کرده شورای نگهبان است، ناظر دارایی های مسئولان، قوه قضائیه است و ناظر رهبری نیز مجلس خبرگان است.
منطقا نباید و نمی توان در این ساختار معقول، یک عقل منفصل و من درآوردی را تعریف کرد که بخواهد خارج از ساختار عمل کند و با ادعای غلط بودن فلان رفتار حکومت دست به سرپیچی از قانون بزند.
در این زمینه می توان به سرگذشت روبسپیر در انقلاب فرانسه نیز اشاره کرد که خود بعنوان یکی از تئوریسین ها و نهادگذاران این انقلاب و به مرد ضد فساد مشهور بود اما هنگامی که به قدرت رسید و طریقی مغایر با اساس انقلاب فرانسه را برگزید؛ از سوی ساختار طرد و به گیوتین سپرده شد.
یعنی حتی تئوریسین های فرانسوی هم این بی منطقی اظهارات باقی را نمی پذیرند که در این لحظه مردم باید دوباره انقلاب می کردند بلکه آنها نیز با عنایت به ساختار انقلاب فرانسه؛ این حقیقت را در مقابل چشم مردم گذاشتند که قانون اساسی یک «خوددرمانگر» است و می تواند در مقابل تخلفات بایستد.
ترویج سرپیچی از حاکمیت هرگز سرانجامی جز فتنه سال 88 نخواهد داشت.
قابل تأمل آنکه در پایان این فتنه بزرگ نیز مشخص شد که ترویج گران سیاست خیابانی، خائن بوده اند و به مردم دروغ گفته اند.
درباره اصل 27 قانون اساسی –مبنی بر آزادی تجمعات- نیز بایستی به یک دروغ بزرگ چپ ها اشاره کرد که هرگز توضیح نمی دهند این آزادی تجمع به معنی اعتراض به ساختار نیست بلکه به معنی انرژی مضاعف برای پیگیری اعتراض مردم از سوی حاکمیت است نه معارضه با حاکمیت.
چنانکه "هانا آرنت" نیز در کتاب "انقلاب" خود به این مسئله اشاره می کند که اصل تجمعات در قوانین کشور آمریکا هرگز به معنی رد ساختار و یا ردّ رویه ها نیست بلکه به معنی تجمع برای تسلیم خواسته ها به حکومت است.
و گرنه پر واضح است که حکومت های دنیا؛ ردّ ساختار را با مجازات های سنگین پاسخ می دهند.
***
1_ mshrgh.ir/969912
2_ https://www.ghatreh.com/news/nn48504717
3_mshrgh.ir/766622
4_http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/268146
5_mshrgh.ir/687662
6_mshrgh.ir/772807
7_https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-1249276
8_mshrgh.ir/981243
9_mshrgh.ir/989351