چهارشنبه 8 مرداد 1399

واکنش کیهان لندن به گفتگوی باقی با اعتماد و تذکر ارشاد به روزنامه درباره ترویج حق براندازی

روز سه شنبه7 مرداد99 در کانال تلگرم و اینستاگرام عمادالدین باقی پست زیر درباره مطلب کیهان لندن و بدون ذکر نام روزنامه منتشر خلاصه ان در توییتر امد:
مطمئنا اگر گفت و گوی من در روزنامه اعتماد مشکل قانونی داشت چاپ نمی شد اما از همه جالب تر توقع اپوزیسیون برای برخورد حکومت با ماست.
یک روزنامه معروف اپوزیسیون در خارج کشور در مقاله مفصلی که درباره مصاحبه ام با روزنامه اعتماد و تذکر وزارت ارشاد نوشته در قسمتی از آن گویی از اینکه چرا حکومت با گوینده و روزنامه برخورد شدیدتری نکرده دلخور است و می‌نویسد: بعد از انتشار مصاحبه عمادالدین باقی از آنجا که حکومت نسبت به مواضع الیاس حضرتی و بطور کلی به اصلاح‌‌طلبان در مورد براندازی اعتماد کامل دارد، آنچه را در اعتماد چاپ شد به قول معروف «پیراهن عثمان» نکردند و به یک تذکر بسنده شد.

https://t.me/emadbaghi/960


اصلاح‌طلبان از هراس «براندازی» برای آمدن «جو» لحظه‌شماری می‌‌کنند!

-وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به روزنامه «اعتماد» برای انتشار مصاحبه‌ای از عمادالدین باقی در مورد «حق براندازی» که با نگاه دینی مطرح کرده بود تذکر داده است.
-چاپ این مصاحبه در روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد درحالیست که صاحب امتیاز آن سردار الیاس حضرتی خود از مخالفان سرسخت براندازی است و این روزنامه در دو سه سال گذشته تریبون اصلاح‌طلبان برای ابراز مخالفت با پهلوی‌‌ها و اعتراضات سراسری مردم و براندازی بوده است.
- قد و قواره «اعتماد» نه تنها به هیچ وجه در سطح زینت «براندازی» نیست بلکه اکنون در روزنامه‌‌های اصلاح‌‌طلب، در صدر آنها «اعتماد»، خطی مشترک در حمایت از جو بایدن و حزب دموکرات‌‌ در انتخابات آمریکا دنبال می‌‌شود.
-گذشته از اینکه موضوع «تغییر رژیم» به مردم ایران مربوط است و نه به احزاب ایالات متحده اعم از جمهوریخواه و دموکرات، و گذشته از اینکه جمهوری اسلامی بر خلاف این واقعیت که مردم ایران این رژیم را نمی‌خواهند همواره تلاش کرده مسئله «تغییر رژیم» را به آمریکا و کشورهای خارجی مربوط کند، جریان اصلاح‌طلب از این سند پا در هوای حزب دموکرات آمریکا چنان ذوق‌زده شده که آن را به همراه عکس بایدن زینت «سازندگی» خود کرده و مژده «بازگشت به برجام» و «عبور از براندازی» داده است! روزنامه «سازندگی» به سردبیری داماد عمادالدین باقی!
- خطی که روزنامه‌‌های اصلاح‌‌طلب در موضع‌گیری علیه دونالد ترامپ و حمایت از جو بایدن و مخالفت با براندازها دنبال می‌‌کنند اغلب بر خط «اپوزیسیون صادراتی» و نایاکی‌ها و بعضی از رسانه‌‌های فارسی‌زبان خارج از کشور دنبال می‌‌شود منطبق است.
دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۹ برابر با ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۰


روزنامه «اعتماد» چاپ تهران ۱۹ تیرماه مصاحبه‌ای از عمادالدین باقی فعال سیاسی منتشر کرد که تذکر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در پی داشت.
باقی در این مصاحبه می‌گوید بحث «حق براندازی» به این معناست که اگر حکومت برخلاف پیمانش با مردم عمل کرد، آیا مردم حق شورش دارند یا نه. این البته یک مبحث قدیمی در علوم سیاسی و فلسفه‌ی سیاست است که قرن‌ها پیش پاسخ آن داده شده و دموکراسی‌ها از درون همین پاسخ سر برآورده‌اند: بله! شورش و خلع قدرت از حکومت‌های نالایق که حقوق جامعه را زیر پا می‌گذارند، حق مردم است!
او گفته بود آیت‌الله منتظری در کتاب «دراسات فی ولایت الفقیه» نوشته مردم از این حق برخوردارند: «چرا؟ چون اساس نظریه ایشان این است که حکومت دینی- چه شکل آن ولایت فقیه باشد یا هر شکلی دیگر، و فراتر از آن، هر حکومتی، اساسا قراردادی است؛ یعنی هیچ حکومتی، ودیعه‌ الهی و آسمانی نیست و حق و امتیاز ویژه‌ای برای کسی ایجاد نمی‌کند، بلکه قراردادی است بین مردم با خود که بر اساس آن، اختیارات‌شان را به عده‌ای می‌دهند در مورد تنظیم و تنسیق امور».
باقی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت اگر حاکمی و حکومتی خلاف پیمان عمل کرد، مردم مجازند برخلاف پیمانی که بسته‌اند، عمل کنند.
وی همچنین عنوان کرد «اگر آن حاکم چون قدرت دارد، دست به مقابله بزند، از آنجا که این قدرتی که در اختیار دارد، عاریه‌ای است و در اصل از آن مردم است، حق ندارد از این قدرت علیه مردمی که صاحب آن هستند، استفاده کند و مردم حق دارند دست به شورش بزنند و قدرت را از آن بگیرند».
حالا بهروز بهزادی جانشین مدیر مسئول و رئیس شورای سیاست‌گذاری روزنامه «اعتماد» یکشنبه ۴ امرداد در توییتی نامه تذکر وزارت ارشاد را منتشر کرده که در آن آمده محتوای این مصاحبه به نوعی «تلاش برای ترویج حق براندازی» بود و به همین دلیل در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات مشمول تذکر تشخیص داده شد.
تذکر رسمی هیات نظارت به روزنامه اعتماد. شرح ماجرا در متن است
pic.twitter.com/X8pjB6GFUK
— Behrooz Behzadi (@BehroozBehzadi1) July 26, 2020
ولی تذکر به روزنامه اصلاح‌طلب «اعتماد» به دلیل آنچه «تلاش برای ترویج حق براندازی» خوانده شده چندان با واقعیت مطابقت ندارد.
صاحب امتیاز این روزنامه الیاس حضرتی فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رشت، مدیر رستوران لوکس «ماهی سفید» و رئیس پیشین کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خود یکی از مهره‌های امنیتی- رسانه‌ای جمهوری اسلامی در مقابله با براندازی است.
در بین سیاسیون، حضرتی از آندسته افرادیست که بارها نسبت به «براندازی» هشدار داده و حتی پیش از وقوع اعتراضات سراسری دی‌ماه ۱۳۹۶ هشدار داده بود «شرایط برای خیزش ایران فراهم شده است». روزنامه اعتماد پس از اعتراضات سال ۱۳۹۶ همواره تریبونی برای مخالفان براندازی در جریان اصلاح‌طلب بوده و بارها خودش و همچنین فعالان سیاسی وابسته به این جریان علیه پهلوی‌ها و اعتراضات مردمی به حکومت و حامیان براندازی مطلب منتشر کردند.
حسین مرعشی از اعضای ارشد حزب «کارگزاران سازندگی» امرداد سال ۱۳۹۷ در مصاحبه با «اعتماد» گفت «براندازان عددی نیستند» و اصلاح‎طلبان نه تنها آنها را به چشم رقیب نمی‌بینند بلکه اصلاً آنها را جدّی نمی‌گیرند. مرعشی از اعضای هیأت مدیره هواپیمای «ماهان ایر» است که ترابری تسلیحات نظامی و نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سوریه و عراق و لبنان را به عهده دارد.
بهزاد نبوی، عباس عبدی، صادق زیباکلام، آذر منصوری و خیلی‌‌های دیگر در دو سه سال اخیر در روزنامه‌های اصلاح‌‌طلب و سرآمد آنها «اعتماد» علیه براندازی و اپوزیسیون حامی پهلوی‌‌ها موضع گرفته‌اند.
قد و قواره «اعتماد» نه تنها به هیچ وجه در سطح زینت «براندازی» نیست بلکه اکنون در روزنامه‌‌های اصلاح‌‌طلب، در صدر آنها «اعتماد»، خطی مشترک در حمایت از جو بایدن و حزب دموکرات‌‌ در انتخابات آمریکا دنبال می‌‌شود. به ویژه آنکه اخیراً اعضای حزب دموکرات آمریکا مانیفست ۸۰ صفحه‌ای را توسط هیئتی ۱۵ نفره از یاران بایدن- سندرز منتشر کردند که در آن آمده لیبرال‌های آمریکایی تعهد کرده‌اند به برجام بازگردند و از «تغییر رژیم» در ایران دست بردارند.
گذشته از اینکه موضوع «تغییر رژیم» به مردم ایران مربوط است و نه به احزاب ایالات متحده اعم از جمهوریخواه و دموکرات، و گذشته از اینکه جمهوری اسلامی بر خلاف این واقعیت که مردم ایران این رژیم را نمی‌خواهند همواره تلاش کرده مسئله «تغییر رژیم» را به آمریکا و کشورهای خارجی مربوط کند، جریان اصلاح‌طلب از این سند پا در هوای حزب دموکرات آمریکا چنان ذوق‌زده شده که آن را به همراه عکس بایدن زینت «سازندگی» خود کرده است.
روز یکشنبه ۵ امرداد ۹۹ تصویر و تیتر یک روزنامه «سازندگی» متعلق به حزب کارگزاران نه به کُرونا یا وقف و غصب اراضی دماوند و منابع طبیعی و فروش ایران به روسیه و چین بلکه به بایدن و سند حزب دموکرات آمریکا اختصاص دارد! روزنامه‌‌ای که سردبیر آن محمد قوچانی داماد عمادالدین باقی است که گویا با «حق شورش» برای مردم برای «براندازی» تبلیغ کرده است؛ آنهم با تیترِ «بازگشت به برجام، عبور از براندازی»!

خطی که روزنامه‌‌های اصلاح‌‌طلب در موضع‌گیری علیه دونالد ترامپ و حمایت از جو بایدن و مخالفت با براندازها دنبال می‌‌کنند اغلب بر خطی که «اپوزیسیون صادراتی» و نایاکی‌ها و بعضی از رسانه‌‌های فارسی‌زبان خارج از کشور دنبال می‌‌کنند منطبق است. با این حال تا وقتی رسانه‌‌های داخلی در چارچوب این سیاست پیش بروند اصولگرایان و حزب‌‌اللهی‌‌ها و نهادهای امنیتی مشکلی با آنها ندارند. چنانکه بعد از انتشار مصاحبه عمادالدین باقی از آنجا که حکومت نسبت به مواضع الیاس حضرتی و بطور کلی به اصلاح‌‌طلبان در مورد براندازی اعتماد کامل دارد، آنچه را در اعتماد چاپ شد به قول معروف «پیراهن عثمان» نکردند و به یک تذکر بسنده شد.
بزرگترین چالش پیش‌روی ترامپ و بایدن در صد روز مانده به انتخابات چیست؟
اکنون اصلاح‌طلبان سرخورده و قافیه باخته از ترس «براندازی» برای آمدن جو بایدن لحظه شماری می‌‌کنند و دلخوش به کنار رفتن ترامپ‌اند.
اسماعیل گرامی‌مقدم از اعضای حزب «اعتماد ملّی» که الیاس حضرتی هم عضو آن است به ایرنا می‌گوید «برجام برگ برنده جمهوری اسلامی است و اگر جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا پیروز شود، سرنوشت برجام متفاوت خواهد شد».
اما بخشی از ولایتمداران و حزب‌‌اللهی‌‌ها با این نگاه مخالف‌‌اند و تفاوتی بین دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا نمی‌بینند. روزنامه کیهان تهران ۵ امرداد در مطلبی با عنوان «دموکرات‌ها درباره ایران تفاوت ماهوی با ترامپ ندارند» نوشت این شعبده‌بازی رسانه‌ای در حالی است که دموکرات‌ها در دولت اوباما،‌ فتنه و آشوب ۸۸ را راه‌اندازی کرده و از آن در مسیر براندازی حمایت کردند.
روزنامه کیهان تهران به دلیل خط مشترک روزنامه اعتماد و چند شبکه فارسی‌زبان خارج از کشور نیز به الیاس حضرتی کنایه زده و نوشته است: کله پاچه با شهرام جزایری فالوده با «مسعود انگلیسی» و «اصغر سعودی»! منظور کیهان تهران مسعود بهنود است که با بی‌بی‌سی همکاری داشته و همچنین اصغر رمضانپور که از مدیران تلویزیون ایران اینترنشنال است و در دولت محمد خاتمی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است!
در این میان وبسایت خبری «راهبرد معاصر» نزدیک به دستگاه‌‌های امنیتی نیز به انتشار عکس بایدن در صفحه اول روزنامه متعلق به حزب کارگزاران واکنش نشان داده و آن را «بزک دموکرات‌ها توسط سازندگی» خوانده است.
لینک کوتاه شده این نوشته:
https://kayhan.london/fa/?p=205339
لینک بلند
https://kayhan.london/fa/1399/05/06/%D8%A7%D8%B5%D9%84%D8%A7%D8%AD%E2%80%8C%D8%B7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D8%B1%D8%A7%D8%B3-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A2